Узімку светлавы дзень становіцца настолькі кароткім, што здаецца часу хапае толькі на тое, каб прачнуцца і папрацаваць.
Гатаваць у зімовы час складана і марудна. Таму мы зрабілі падборку некалькіх простых рэцэптаў, якія не патрабуюць наяўнасці вялікай колькасці часу і цярпення.
Бульба ў духоўцы па-паляўнічаму
Інгрэдыенты
- бульба
- паляўнічыя каўбаскі
- перац свежы (памідор)
- морква
- соевы соус
- раслінны алей
- вада
- соль
- спецыі для бульбы
Спосаб прыгатавання
Бульбу нарэзаць доўгімі дзелькамі, моркву і перац нарэзаць кружочкамі. замест перцу можна выкарыстоўваць памідоры. паляўнічыя каўбаскі нарэзаць на кружочкі. дадаць соевы соус, раслінны алей. Соль і спецыі па гусце і ўсё добра змяшаць.
На дно формы для запякання наліць вады прыкладна на 1 см, зверху раўнамерна размеркаваць масу, зачыніць фальгой і запякаць у духоўцы 220° адну гадзіну. Адкрыць фальгу і даць запекчыся скарыначцы 5 хвілін.
Грэчка з сасіскамі на патэльні
Калі ўжо надакучыла проста варыць грэчку і сасіскі асобна, тады гэты рэцэпт для вас. Страва вельмі падабаецца дзецям.
Інгрэдыенты
- адна шклянка грэчкі
- дзве шклянкі вады
- часнок
- морква
- сасіскі
- соль
- спецыі па гусце
- кетчуп (таматная паста)
Спосаб прыгатавання
На патэльні з высокім бортам абсмажыць дробна насечаны часнок, моркву і сасіскі да паўгатоўнасці, дадаць прамытую грэчку і абсмажыць яшчэ пару хвілін.
Па гусце дадаць кетчуп (2-3 ст л), дзве шклянкі вады, соль і спецыі. Змяшаць, гатаваць на невялікім агні пад вечкам (не змешваючы) 15-20 хвілін да поўнага выпарэння вады і гатоўнасці грэчкі.
Прыемнага апетыту!
https://bel.24health.by/katlety-pad-futram-prygozhy-karysny-recept/