Site icon Слушна

Дарада з морквай і гарчычным соусам

Дарада запечаная у духоўцы

Прынята лічыць, што лепшая прыправа да рыбы – гэта лімон. Сок цытруса сапраўды тонка адцяняе непаўторны смак рыбы, надае пікантную кіслінку. Але, як кажуць, не з лімонам адзіным смачная рыба. Не менш бездакорных смакавых спалучэнняў можна дамагчыся, заправіўшы рыбную страву гарчыцай.

Паспрабуйце прыгатаваць па нашым рэцэпце і пераканайцеся ў гэтым самі.

Рэцэпт рыбы запечанай у духоўцы

Спатрэбіцца:

  • Філе дарада – 600 г (зрэшты, для гэтай стравы падыдуць і іншыя віды рыбы, напрыклад, гарбуша, палтус, сайда, пангасіус)
  • Морква – 1 кг
  • Сметанковае масла – 20 г
  • Агароднінны булён – 200 мл
  • Вяршкі – 125 г
  • Гарчыца – 1 ст. л.
  • Пучок пятрушкі
  • Молаты чорны перац, соль

Спосаб прыгатавання:

Ачысціце моркву, нарэжце кружочкамі і абсмажце ў сметанковым алеі на працягу 5 хвілін. Затым пасаліце, паперчыце, дадайце агароднінны булён і, зменшыце агонь да мінімуму, тушыце пад вечкам яшчэ 5 хвілін.

За той час, што рыхтуецца морква, здрабніце пятрушку, змяшайце яе з вяршкамі і гарчыцай. Таксама злёгку пасаліце і паперчыце.

На дно формы, змазанай алеем, пакладзіце палову морквы і раўнамерна паліце зверху часткай гарчычнай падліўкі. Затым пакладзіце рыбнае філе, пасаліце, паперчыце. Накрыйце яго той морквай, што засталася, і паліце падліўкай.

Запякайце страву ў разагрэтай да 200⁰С духоўцы на працягу 15 хвілін.

Наша парада: асабліва сакавітай і духмянай рыба атрымліваецца, калі запекчы яе ў пергаменце або алюмініевай фользе.

Exit mobile version