Site icon Слушна

Два варыянты запечаных сэндвічаў. Пакрокавы рэцэпт

Два варыянты запечаных сэндвічаў

Два кавалачкі хрумсткага хлеба і апетытнае начынне з мяса, рыбы, гародніны, салаты — перакус у выглядзе сэндвіча мае велізарную папулярнасць ва ўсім свеце. Вялікая колькасць рэцэптаў і фірмовых сакрэтаў дазваляюць эксперыментаваць, ствараючы кожны раз новыя арыгінальныя спалучэнні і густы. Перакус сэндвічам ніколі не бывае сумным і аднастайным!

Сэндвіч — не вынік развіцця вулічнай ежы: ён стаў папулярным яшчэ ў XVIII стагоддзі, калі лонданскі міністр Джон Мантэгю з роду Сэндвічаў упершыню паспрабаваў гэты бутэрброд. Граф Мантэгю быў заўзятым карцёжнікам і падчас адной з гульняў ніяк не мог адлучыцца на перакус. Тады ён загадаў слугам прыгатаваць хуткі абед: абсмажыць кавалак мяса, нарэзаць сыр і пакласці начынне паміж двума кавалачкамі хлеба. З тых часоў сэндвіч садабаўся многім, і да сённяшняга дня лічыцца ідэальна хуткім і лёгкім варыянтам сняданку ці абедзеннага перакусу, які зручна ўзяць з сабой на працу ці пакласці дзіцяці ў школу.

Блогер Святлана Карніцкая прапануе свае два рэцэпты сэндвічаў. Прыгатаванне іх зойме хвілін 20.

Варыянт 1. Сэндвіч з вяндлінай, сырам, соусам з гарчыцы і гароднінай

ссылккі

інгрэдыенты

Для двух сэндвічаў

  • Тоставы хлеб — 4 лустачкі
  • Вяндліна — 50-100 г.
  • Сыр мацарэла – 3 шарыкі (150 г.)
  • Сыр — 50г.
  • Памідор — 2-3 шт.
  • Чырвоная цыбуля — 1 шт.
  • Маянэз — 2 ст.л.
  • Гарчыца — 2 ст.л.
  • Халапеньё — некалькі штук, калі любіце вастрынку
  • Масла сметанковае — 10 гр.

Спосаб прыгатавання

Наразаць вяндліну, цыбулю, сыр, памідор тонка. Змешваем маянэз і гарчыцу, атрымаецца соус.

Намазваем соусам з маянэзу і гарчыцы кожны кавалак тоставага хлеба.

Выкладваем на адну частку вяндліну, потым сыр.

Затым выкладваем чырвоны лук, памідоры, можна крыху халапеньё, можна і без яго. Зверху яшчэ дадаём мацарэлу.

Накрываем другой палоўкай тоставага хлеба, і зверху кладзем сметанковае мала тонкім пластом.

Так сэндвіч будзе хрумсткім.

Варыянт 2. Сэндвіч з мацарэллай і памідорамі

інгрэдыенты

Для двух сэндвічаў

  • Тоставы хлеб — 4 лустачкі
  • Сыр мацарэла — 3-4 шарыкі (150 гр.)
  • Памідор — 2-3 шт. па гусце
  • Масла сметанковае — 10 гр.

Спосаб прыгатавання

Сыр і памідор нарэзаць тонкімі кружкамі.

Палову нарэзанага сыра кладзем на хлеб, затым выкладваем памідоры.

Тут можна да смаку дадаць спецыі базіліка.Зверху кладзем моцарэлу.

Затым накрываем тоставым хлебам, кладзем сметанковы алей і размяркоўваем па ўсёй паверхні тоставага хлеба.

На бляху выкладваем пергаментную паперу. Кладзём нашы сэндвічы на яе.

Ставім тэмпературу 180 градусаў для духоўккі і глядзім па гатоўнасці, дастаткова хвілін 7-9.

Дастаем нашы сэндвічы і атрымліваем асалоду!

Смачна есці!

https://bel.24health.by/samy-smachny-slivavy-pirog-pakrokavy-recept/

Exit mobile version