Site icon Слушна

Гэты смак вы запомніце назаўсёды. Гатуем беларускія пызы

Беларускія пызы

Беларускія пызы — страва для аматараў бульбы з мясам. Смачная і сытная, вельмі нагадвае калдуны, клёцкі, цэпеліны і дранікі са смятанай, мачанкай або скваркамі.

Гатуюць пызы з бульбяна-тварожнага цеста з даданнем мукі (як правіла, пшанічнай).Бульба можа быць як сырой, так і варанай. Тлустасць тварагу не прынцыповая, а мука — вышэйшага гатунку.

Бульбяныя літоўскія цэпеліны, з якімі прынята параўноўваць пызы, упершыню пачалі так называць у міжваеннай Літве. Аналогія зразумелая: яны мелі даўгаватую форму і аддалена нагадвалі лятаючыя ваенныя машыны. Тым часам, беларускую страву называлі пызы (пэзы, картачы (карцеч), шрапнэль у залежнасці ад рэгіёна). І яна ў корані адрознівалася ад традыцыйных літоўскіх цэпелінаў, прычым нават знешне: пызы мелі форму шарыка.

Гэтая страва валодае ўласным, ні на што не падобным густам і непаўторным нацыянальным каларытам. Блогер, гаспадарыня харчэўні ў Тураве Алена Браніславаўна прапануе ўнікальны і вельмі смачны рэцэпт пызы, які дапаможа вам здзівіць вашых родных за абедам ці вячэрай.

Стравы з бульбы

Пызы 1

Інгрэдыенты

  • Бульба — 0,5 кг
  • Тварог — 250 гр
  • Мука — 150 гр
  • Крухмал —150 гр
  • Соль,спецыі — па смаку
  • Фарш любы

Спосаб гатавання

Бульбу патараваць на дробнай тарцы.

Дадаць да яе тварог.

Дадаць муку, крухмал і соль.

Замясіць мяккае цеста.

Фарш пасаліць, дадаць цыбулю, спецыі.

Цеста раздзяліць на кавалачкі, сфарміраваць пызы.

Абсмажыць іх на масле да румянай скарынкі.

Скласці пызы ў посуд з тоўстым дном, заліць гарачым булёнам. Тушыць на малым агні да мяккасці 25-30 хвілін.

Падаваць пызы са смятанай. Можна іх замарозіць і выкарыстоўваць у любы зручны час. Вельмі проста, сытна, смачна. Вашы госці назаўсёды запомняць іх смак.

https://bel.24health.by/pirog-z-vishnyaj-ad-blogera-pakrokavy-recept/

 

Exit mobile version