Site icon Слушна

Лазання з тонкага лаваша. Пакрокавы рэцэпт

Лазання із тонкага лаваша

Лазання — адна з папулярных страў італьянскай кухні, якая здольная з першага кавалачка заваяваць сімпатыю любога жыхара нашай планеты.

Сучасная лазання — гэта некалькі пластоў высушанага, а пасля зваранага або запечанага пшанічнага цеста, перамежаваныя разнастайнымі начыннямі — ад мяснога фаршу да агародніннага ці грыбнога рагу. Страва пасыпаецца цёртым сырам і запякаецца ў духоўцы

Адразу варта адзначыць, што нягледзячы на шматкампанентнасць, пакрокавы рэцэпт прыгатавання лазанні даволі просты.

Яе можна прыгатаваць самастойна ў хатніх ўмовах, замяніўшы цеста на звычайны лаваш.

Лазання з тонкага лаваша з фаршам — выдатная альтэрнатыва класічнай, да падрыхтоўкі якой многія проста не ведаюць як падступіцца, таму што яна здаецца занадта складанай. Даступныя інгрэдыенты  лёгка знайсці ў любой краме. Атрымліваецца смачная, сытная і арыгінальная страва. Прапануем пакрокавы рэцэпт.

Інгрэдыенты для лазанні

Інгрэдыенты для лазанні

 Для начыння

  • рэпчатая цыбуліна — 1 шт
  • морква — 2-3 шт
  • раслінны алей — 2 ст л
  • мясны фарш — 500 г
  • тонкі лаваш — 2 вялікіх ліста
  • цёрты сыр — 100 г
  • таматная паста — па гусце
  • соль, молаты чорны перац — па гусце

 Для соуса бешамель

  • сметанковы алей — 50 г
  • мука — 1 ст л з горкай
  • малако — 200 мл

Спосаб прыгатавання

Прыгатуйце начынне для лазанні з фаршам.

У патэльні добра нагрэйце раслінны алей. Выкладзеце ў яе мясны фарш, дадайце соль, перац, заправы па гусце, і, разбіваючы лапатачкай камячкі, пячыце ў пачатку на моцным агні. Затым на сярэднім да змены колеру. Хвілін 5-7. Прыбярыце фарш пакуль у талерку.

Рэпчатую цыбуліну ачысціце і дробна парэжце. Моркву вымыйце, абсушыце і натрыце на буйнай ці сярэдняй тарцы. На патэльню з маслам асобна кладзем лук і абсмажваем з двух бакоў.

Пасля дадаем моркву і праз пару хвілін таматную пасту, тушым у ёй гародніну.

Дзякуючы пасце і заправам густ фаршу будзе больш насычаны (можна дадаць зеляніну). Пасаліце, папярчыце па гусце і, перыядычна памешваючы лапаткай, пячыце ўсё разам да паўгатовасці (каля 7 хвілін).

Злучаем фарш і гародніну.

Гатуем для лазанні соус бешамель.

У коўшыку або рондалі падпаліце сметанковы алей і ўсыпце муку. Памешваючы, пячыце да залацістага колеру.

Тонкім струменьчыкам, працягваючы памешваць, уліце гарачае малако. Варыце да загусцення на слабым агні. Кансістэнцыя будзе вадкаватая і гэта нармальна, бо потым лісты лаваша ўсё лішняе ўбяруць у сябе.

Лісты лаваша разрэжце на некалькі частак па памеры формы для запякання.

На дно ёмістасці наліце трохі падліўкі бешамель. Паладзіце лаваш. Затым размяркуеце зверху трохі фаршу і падліўкі.

Накрыйце наступным лістом і паўтарайце далей па аналогіі.

Верх лазанні з фаршам заліце пакінутым соусам бешамель і пасыпце цёртым сырам. У аўтара атрымалася 4 пласта лаваша і 3 пласта з начыннем.

Духоўку нагрэйце да 180°C. Запякайце лажанню 30-35 хвілін правяраючы гатоўнасць, час можа вар'іраваць у залежнасці ад духоўкі. Верх лазанні павінен стаць залацістым, а сыр падрумяніцца.

Не спяшаецеся падаваць лазанню з тонкага лаваша з фаршам на стол адразу з духоўкі.

Хай страва пастаіць хвілін пяць-дзесяць: тады дзяліць яе на порцыі будзе значна лягчэй. Смачна есці!

Таксама гатуйце з намі іншыя рэцэпты:

Катлеты «пад футрам». Прыгожы і карысны рэцэпт
Ежа для прыгожай фігуры. Катлеты з аўсянкай у духоўцы
Песцім сям’ю хатняй бульбай фры і бургерамі. Рэцэпты карыснага фаст-фуду

Exit mobile version