Site icon Слушна

Малочны суп з бульбянымі клёцкамі. Самы смачны рэцэпт з фота

Малочны суп з клёцкамі

Суп з бульбянымі клёцкамі не асабліва распаўсюджаная і папулярная страва, і гэта не гледзячы на тое, што бульба — гэта гародніна нумар адзін у нашай краіне. Так ужо склалася, што клёцкі прынята гатаваць са звычайнага цеста, у склад якога ўваходзяць толькі мука, яйка і соль.

Падчас гатавання бульбяных клёцак варта памятаць аб адным правіле: ні ў якім разе не трэба цалкам астуджваць бульбу перад злучэннем яе з іншымі інгрэдыентамі.

Усім вядома, што бульба выкарыстоўваецца ў гатаванні большасці колькасці першых страў. Гэта, калі так можна выказацца, незаменны інгрэдыент. Менавіта па гэтым паказчыку бульбяныя клёцкі можна дадаваць у самыя розныя супы — мясныя, рыбныя ці з агародніны.

Малочы суп з клёцкамі 2

Наш пастаянны аўтар — блогер і гаспадыня харчэўні ў старажытным Тураве Алена Браніславаўна прапануе свой смачны рэцэпт малочнага супу з бульбянымі клёцкамі.

Інгрэдыенты

  • Бульба
  • Малако
  • Соль
  • Масла сметанковае

Спосаб прыгатавання

Бульбу абабраць і надзерці на дробнай тарцы.

Адціснуць праз тканіну амаль да сухога стану.

Бульбяны сок зліць, крухмал дадаць да адціснутай бульбы.

Пасаліць і сфарміраваць клёцкі велічынёй з грэцкі арэх.

Ваду подсаліць па смаку, давесці да кіпення, укінуць клёцкі, пасля таго, як яны усплывуць, варыць на маленькім агні 7-10 хвілін.

Зліць ваду, але не цалкам: абавязкова пакіньце 1/3 частку. Дадайце малако, давядзіце да кіпення.

Абавязкова пакладзіце ў міску кавалачак масла.

Смачна есці!

https://bel.24health.by/dlya-amatarau-pershyx-strau-top-7-supou-belaruskaj-nacyyanalnaj-kuxni/

Exit mobile version