Site icon Слушна

Рыбныя катлеты з траскі і пікшы

Катлеты, прыгатаваныя па гэтым рэцэпце, маюць вытанчаны смак і літаральна растаюць у роце. Яны сапраўды ідэальныя: падыдуць і для тых, хто сочыць за сваёй фігурай, і для дзіцячага меню.

Інгрэдыенты

  • філе пікшы – 450 г;
  • філе траскі – 450 г;
  • яйкі – 2 шт.;
  • цыбуля – 2 шт.;
  • зялёны гарошак – 100 г;
  • цукар – 1 ч. л.;
  • мука – 1-2 ст. л.;
  • соль і перац;
  • раслінны алей;
  • пятрушка.

Спосаб прыгатавання

Філе рыбы і цыбулю прапусціце праз мясарубку. Замясіце фарш, дадаўшы яйкі, трохі мукі, соль, цукар, алей, дробна парэзаныя пятрушку і молаты перац.

Фарш павінен атрымацца даволі шчыльным, каб з яго зручна было сфармаваць катлеты. Накрыйце міску з фаршам харчовай плёнкай і на 1 гадзіну адпраўце ў халадзільнік.

Пасля таго як фарш настаіцца, дадайце ў яго кансерваваны гарошак – і можна прыступаць да катлет. Перад смажаннем злёгку пакачайце іх у муке. Абсмажвайце катлеты ў разагрэтым на патэльні раслінным алеі з абодвух бакоў да залацістага колеру (прыкладна 7-8 хвілін).

Наша парада: каб страва атрымалася яшчэ больш дыетычнай і карыснай, муку ў рэцэпце замяніце на аўсянае вотруб'е дробнага або сярэдняга памолу.

Exit mobile version