Site icon Слушна

Салаты на святочны стол. Топ-8 смачных рэцэптаў

Салата

Салаты — абавязковыя стравы на святочным стале, таму ім, як правіла, надаецца асаблівая ўвага.

Кулінарны блогер Настасся Мясаедава (@family_miss) падрыхтавала для нашых чытачоў падборку смачных рэцэптаў салатаў, якія не толькі ўпрыгожаць ваш святочны стол, але і падштурхнуць гасцей і блізкіх захапляцца кулінарнымі навыкамі гаспадароў.

да зместу

Салата «Пяшчотная»

Салата

Гатуецца за 5 хвілін.

Ігрэдыенты

  • Кукуруза кансерваваная
  • Шампіньёны кансерваваныя
  • Вэнджаны сервелат
  • Сыр
  • Вараныя яйкі
  • Маянэз

Спосаб прыгатавання

Сервелат і шампіньёны нарэзаць тонкімі і доўгімі палоскамі. Сыр і яйкі нацерці на буйную тарку. Змяшаць усе інгрэдыенты і заправіць маянэзам.

да зместу

Салата «Грыбная паляна»

Ігрэдыенты

  • Шампіньёны цэлыя кансерваваныя
  • Маянэз
  • Бульба, звараная ў мундзіры
  • Морква адварная
  • Яйкі адварныя
  • Марынаваныя агурочкі
  • Курыная грудка адварная
  • Зеляніна

Спосаб прыгатавання

Глыбокую талерку заслаць харчовай плёнкай.

1 пласт: Выкласці шампіньёны уверх ножкамі.

2 пласт: зеляніну (можна замарожаны кроп)

3 пласт: маянэз

4 пласт: бульбачка на тарку

5 пласт: маянэз

6 пласт: курыная грудка кавалачкамі

7 пласт: маянэз

8 пласт: яйкі на тарку

9 пласт: маянэз

10 пласт: морква на тарку

11 пласт: маянэз

12 пласт: марынаваныя агурочкі доўгімі палосачкамі (або на тарку)

Накрыць плёнкай, прыбраць у халадзільнік на ноч ці на 6-8 гадзін для насычэння Для прыгажосці зверху выкласці лісце салаты, потым перавярнуць на талерку і зняць плёнку.

да зместу

Салата «Вітамінка»

Інгрэдыенты

  • Замарожаная агароднінная сумесь (напрыклад, гарошак, кукуруза, струковая фасоля, морква, цыбуля, памідоры і перац)
  • Адварная курыная грудка
  • Вараныя яйкі
  • Французская гарчыца
  • Маянэз

Спосаб прыгатавання

Гародніну ў замарожаным выглядзе высыпаць у кіпячую, падсоленую ваду і варыць пасля закіпання 5 хвілін. Потым зліць на друшляк і даць цалкам астыць.

Курыную грудку і яйкі нарэзаць невялікімі кубікамі. Змяшаць усе інгрэдыенты і заправіць маянэзам.

Замест маянэзу можна выкарыстоўваць:

  • смятана+соевая падліўка+соль
  • грэцкі ёгурт +соль + гарчыца
да зместу

Салата «Каханы»

Інгрэдыенты

  • Крабавыя палачкі — 200 гр
  • 6 яек
  • Банка кукурузы
  • Сыр — 100 гр
  • Морква
  • Цыбуля рэпчатая
  • Маянэз

Спосаб прыгатавання

Моркву нацерці на буйнай тарцы, цыбулю нарэзаць паўколамі. Абсмажыць да гатовасці на раслінным алеі. Яйкі адварыць і нарэзаць кубікамі. Сыр нацерці на буйную тарку ці нарэзаць кубікамі.

Крабавыя палачкі нарэзаць кубікамі Усё змяшаць, заправіць маянэзам.

да зместу

Салата па-грэцку

Інгрэдыенты

  • Агуркі
  • Памідоры
  • Балгарскі перац
  • Тварожны сыр у брыкеце ці скрынцы
  • Масліны без костачак
  • Соль
  • Спецыі па гусце (арэгана, базілік, праванская трава)
  • Раслінны, аліўкавы або іншы алей па гусце.

Спосаб прыгатавання

Нарэжце агуркі на чацвярцінкі, памідоры дзелькамі ці паўколамі, перац саломкай. Тварожны сыр нарэжце кубікамі 1 на1 см. Масліны кружочкамі.

Змяшайце акуратна ўсё ў талерцы, дадайце спецыі і соль, запраўце алеем. Можна дадаць салодкі ці марынаваны рэпчаты лук, калі любіце.

да зместу

Салата «Курачка пад футрам»

Інгрэдыенты

  • Бурак(зварыць)
  • Морква (зварыць)
  • Яйкі (зварыць)
  • Сыр
  • Вэнджаная курыца (грудка)
  • Маянэз

Спосаб прыгатавання

Глыбокую талерку ці іншую форму заслаць харчовай плёнкай і змазаць дно маянэзам.

Пласты:

  1. пласт буракі на тарку
  2. пласт сыр на тарку
  3. пласт морква на тарку
  4. пласт яйкі на тарку
  5. пласт курынае філе дробнымі кавалачкамі

Усе пласты змазаць маянэзам. Пакінуць салату прапітацца. Перавярнуць на вялікую талерку, зняць плёнку і ўпрыгожыць зелянінай па жаданні.

да зместу

Салата з сухарыкамі

Інгрэдыенты

  • Марынаваныя агуркі
  • Вараныя яйкі
  • Кукуруза кансерваваная
  • Вэнджаны сервелат
  • Сухарыкі цвёрдыя
  • Маянэз

Спосаб прыгатавання

Марынаваныя агуркі, вараныя яйкі і сервелат нарэзаць тонкімі і доўгімі палоскамі. Сухарыкі лепш купляць таксама доўгія.

Змяшаць усе інгрэдыенты ў роўнай колькасці і заправіць маянэзам перад падачай на стол.

да зместу

Салата «Пікантная»

Інгрэдыенты

  • Крабавыя палачкі
  • Морква па-карэйску
  • Сыр
  • Яйкі сырыя +соль

Спосаб прыгатавання

Яйкі ўзбіць відэльцам з соллю і пасмажыць яечны блінчык. Крабавыя палачкі нарэзаць кубікамі. Сыр нацерці на буйную тарку.

Блінцу даць астыць, скруціць рулецік і нарэзаць на тонкія палоскі Усё змяшаць і заправіць маянэзам.

Exit mobile version