Site icon Слушна

Арыгінальная выпечка. Гатуем пірог-піццу «Васьміножка»

Пірог-выпечка

Можна здзівіць вашых гасцей арыгінальнай падачай пірага-піцы «Васьміножка». Аўтар выкарыстоўвала гатовае пластовае дражджавое цеста, але такую фармоўку пірага можна ўжыць і для любога іншага цеста, і бездражджавога ў тым ліку.

Гатуецца пірог проста, а выглядае арыгінальна. Начынне можна відазмяняць зыходзячы з вашай фантазіі: дадаць шампіньёны дробна нарэзаныя, а можна тонкія кавалачкі вяндліны.

Інгрэдыенты

Інгрэдыенты

  • Пластовае цеста — 2 пачкі ці 800 г
  • Мацарэла — 200 г
  • Таматная падліўка — 3-4 ст л
  • Арэгана, базілік, заправа для піцы — па гусце
  • Яйка (для змазвання) —1 шт

Спосаб прыгатавання

Цеста размарозіць, і раскачаць нетоўста. Абодва кавалка.

Аўтар выкарыстоўвала пакупное цеста. Неабходна зрабіць яго круглай формы акуратна нажом.

Выкласці яго пажадана на пергамент на бляху (калі не будзе пергамента, пасыпаць бляху мукой).

Змазаць кетчупам або таматавай пастай (3-4 ст л).

Пасыпаць арэгана і базілікам (прыкладна па траціне чайнай лыжкі), альбо іншымі спецыямі на ваш густ.

Сыр мацарэла (200 г) нацерці на буйнай тарцы. Выкласці нацёрты сыр, злёгку прыціснуць яго да цеста.

Зверху выкласці другі круг цеста, злёгку прыціснуць.

Пасярэдзіне паставіць шклянку, і зрабіць надрэзы нажом.

Аўтар падзяліла на 16 частак.

Кожную частку ножкі загарнуць 4-5 разоў вакол сваёй восі, злёгку выцягваючы. Пры гэтым калі заварочваем, трымаем акуратна пальцамі поруч сярэдзіны пірага і пачынаем закручваць так, каб начынне не выпадала. Краі добра закруціць.

Узбіць яйка. І змазаць нашу «піцу-пірог». Выпякаць у папярэдне разагрэтай да 200 градусаў духоўцы, прыкладна 10-20 хвілін, глядзець па гатоўнасці.

Пірог-піца «Васьміножка» з сырам гатуецца проста, а атрымліваецца смачным! Можна дадаць унутр у якасці начыння маленькія кавалачкі вяндліны, тады ён атрымаецца больш сытным.

Смачна есці.

https://bel.24health.by/universalny-pradukt-yak-z-kabachka-prygatavac-shakaladny-pirog-rulet-z-tvarozhnym-syram/

Exit mobile version