Гарбуз змяшчае важныя вітаміны, мінералы і антыаксіданты. Багаты склад вызначае карысць гарбуза для чалавечага арганізма і яго шырокае ўжыванне ў доказнай і народнай медыцыне.
Па меркаванні навукоўцаў, пры рэгулярным ужыванні гародніна ўмацоўвае здароўе сардэчна-сасудзістай, нервовай, эндакрыннай і палавой сістэм, паляпшае стан скурных пакроваў, зніжае рызыку развіцця злаякасных новаўтварэнняў.
Гарбуз рэкамендуецца ўжываць цяжарным з мэтай зніжэння выяўленасці сімптомаў таксікозу і павышэння адаптацыйных магчымасцяў арганізма.
У складзе гарбуза маецца невялікая колькасць цынку, фосфару, магнію, вітамінаў групы B і фалійнай кіслаты. На 94% гародніна складаецца з вады, што робіць яго дыетычным прадуктам харчавання.
Гарбуз асабліва шануецца за кошт вялікага ўтрымання бэта-каратыну і кароціноіды, якія пераўтворацца ў арганізме чалавека ў вітамін А, неабходны для здароўя вачэй.
Паколькі прадукт адрозніваецца багатым складам карысных мікраэлементаў і вітамінаў, рэгулярнае ўжыванне аранжавай мякаці, спрыяе наладжванню метабалізму, паляпшэнню працы страўнікава-кішачнага тракту, умацаванню імунітэту.
Існуе маса спосабаў прыгатавання супаў на аснове гарбуза. Дзякуючы таму, што плод добра спалучаецца з іншай гароднінай, спецыямі, заправамі, можна складаць рэцэпты на любы густ.
https://bel.24health.by/tykvennye-semechki-polza-vred-i-pravila-xraneniya/
Смачная гарачая страва, валодаючы карыснымі для арганізма ўласцівасцямі, з'яўляецца нізкакаларыйнай. Есці прадукт можна нават на вячэру, не перажываючы за постаць.
Прапануем вам ідэальны гарбузовы суп — незвывчайную і смачную восеньскую страву. Паспрабаваць трэба кожнаму.
Інгрэдыенты
- гарбуз (невялікі кавалачак)
- бульба (2-3 штукі)
- цыбуля (1 штука)
- часнок (2-3 зубчыкі)
- перац, заправа (па гусце)
- соль (па гусце)
- алей сланечнікавы (1 ст л)
- сухарыкі для падачы і сыр сметанковы
Спосаб прыгатавання
1 Падаграваем у рондалі на невялікім агні сметанковы алей
2 Дадаем часнок дробна парэзаны і цыбулю квадрацікамі, падсмажваем злёгку
3 Бульбу рэжам на маленькія кавалачкі (так хутчэй зварыцца), далей бульбу і заправу дадаем у рондаль, падсмажваем без вечка хвілін 5 -6 на сярэднім агні, дадаўшы трохі алею сланечнікавага.
4 Заліваем вадой, каб акрывала гародніну і пад вечкам варым хвілін 20-25 (глядзець па гатоўнасці).
5. Адліваем ваду ў шклянку з рондаля не ўсю, для таго каб узбіць блэндэрам, на выпадак калі зробім вельмі густым суп, можна будзе дадаць гэтай вадзіцы з заправамі.
Так мы зможам заўжды кантраляваць кансістэнцыю. І блэндэрам узбіваем акуратна суп. І на смак будзе выразна адчувацца гарбуз салодкі, але калі мы яго блэндэрам змяшаем, то так ужо не будзе відавочна.
Павінна атрымаецца густая маса крэмавай тэкстуры.
Для падачы дадаем сухарыкі і сметанковы сыр. Вельмі сытная і арыгінальная атрымліваецца страва.
https://bel.24health.by/tykvennyj-xleb/