Site icon Слушна

Торт з яблычнай карамеллю. Рэцэпт на хуткую руку

Торт з яблычнай карамеллю

Зімовымі вечарамі галоўнае не засумаваць у чаканні вясны. Безумоўна, зіма заўсёды доўгая і бясконцая. Але і яе можна разнастаіць рознымі заняткамі. У тым ліку выпяканнем простых і вельмі смачных тортаў.

Гэты раз прапануем торт з яблычнай карамеллю. Ён складаецца з сакавітага бісквіту, духмяных карамельных яблыкаў, а таксама карамельнага мусу. Густ выпечкі нетрывіяльны, нечаканы, у ёй выразна чутны карамельны прысмак і густ мяккіх крэмавых яблыкаў, якія змяняюцца ў торце да непазнавальнасці.

 Інгрэдыенты для бісквіту

  • 4 яйкі
  • 2/3 шклянкі цукру (аб'ём 250 мл)
  • 1 г л разрыхляльніка
  • Ванілін па гусце
  • 1 шклянка мукі

Спосаб прыгатавання 

Яйкі ўзбіць з цукрам у белую пену. Чым даўжэй узбіваць, тым лепш паднімецца бісквіт. Дадаць муку, разрыхляльнік і ванілін, яшчэ раз узбіць.

Бляху заслаць пергаментам і размеркаваць на ёй цеста. Выпякаць 15 мін пры 180 С.

За гэты час рыхтуем начынне:

  • 500 гр вычышчаных і нарэзаных кубікамі яблыкаў
  • 50 гр сметанковага алею
  • Цукар і карыца па гусце

Смажыць да мяккасці на патэльні, пакуль яблыкі не пусцяць сок. Бісквіт разрэзаць на 4 роўныя часткі.

Торт з карамеллю

Сабіраем торт:

Бісквіт, пасля яблычнае начынне, паўтарыць усе пласты.

Крэм

  • 150 гр тварожнага сыру
  • 100 гр сгушчанага малака

Узбіць блэндэрам або міксерам сыр і паступова ўліць згушчанае малако.

Змазаць крэмам торт са ўсіх бакоў і прыбраць у халадзільнік на 1-2 гадзіны. Упрыгожыць па жаданні.

https://bel.24health.by/vypechka-z-yablykami-karysnyya-recepty-dlya-svyatochnyx-dzyon/

Exit mobile version