Зімовымі вечарамі галоўнае не засумаваць у чаканні вясны. Безумоўна, зіма заўсёды доўгая і бясконцая. Але і яе можна разнастаіць рознымі заняткамі. У тым ліку выпяканнем простых і вельмі смачных тортаў.
Гэты раз прапануем торт з яблычнай карамеллю. Ён складаецца з сакавітага бісквіту, духмяных карамельных яблыкаў, а таксама карамельнага мусу. Густ выпечкі нетрывіяльны, нечаканы, у ёй выразна чутны карамельны прысмак і густ мяккіх крэмавых яблыкаў, якія змяняюцца ў торце да непазнавальнасці.
Інгрэдыенты для бісквіту
- 4 яйкі
- 2/3 шклянкі цукру (аб'ём 250 мл)
- 1 г л разрыхляльніка
- Ванілін па гусце
- 1 шклянка мукі
Спосаб прыгатавання
Яйкі ўзбіць з цукрам у белую пену. Чым даўжэй узбіваць, тым лепш паднімецца бісквіт. Дадаць муку, разрыхляльнік і ванілін, яшчэ раз узбіць.
Бляху заслаць пергаментам і размеркаваць на ёй цеста. Выпякаць 15 мін пры 180 С.
За гэты час рыхтуем начынне:
- 500 гр вычышчаных і нарэзаных кубікамі яблыкаў
- 50 гр сметанковага алею
- Цукар і карыца па гусце
Смажыць да мяккасці на патэльні, пакуль яблыкі не пусцяць сок. Бісквіт разрэзаць на 4 роўныя часткі.
Сабіраем торт:
Бісквіт, пасля яблычнае начынне, паўтарыць усе пласты.
Крэм
- 150 гр тварожнага сыру
- 100 гр сгушчанага малака
Узбіць блэндэрам або міксерам сыр і паступова ўліць згушчанае малако.
Змазаць крэмам торт са ўсіх бакоў і прыбраць у халадзільнік на 1-2 гадзіны. Упрыгожыць па жаданні.
https://bel.24health.by/vypechka-z-yablykami-karysnyya-recepty-dlya-svyatochnyx-dzyon/