Site icon Слушна

WOK локшына. Хуткі рэцэпт з соусам і гароднінай

Вок локшына

Сярод страў хуткага прыгатавання годнае месца займае вок локшына. Гэтая кулінарная страва была вядома больш за дзве тысячы гадоў таму. Прадукт першапачаткова быў уключаны ў рацыён беднякоў, якія замянялі локшынай пшаніцу, рыс, бабы.

Адносіцца локшына да макаронных вырабаў з пшанічнай мукі. Доўгі час яна лічылася ежай беднякоў і хутка ўвайшла ў рацыён гараджан дзякуючы хуткасці і прастаце прыгатавання.

Гатуюць страву з розных гатункаў мукі:

  • соевай
  • пшанічнай
  • рысавай
  • кукурузнай
  • грачанай

У аснове шматлікіх азіяцкіх страў выкарыстоўваюць вермішэль такога класа. Яна спалучаецца з пікантнымі запраўкамі, духмянымі соусамі, заправамі, марынаванай гароднінай.

Падаюць сёння локшыну вок у многіх рэстаранах, а таксама страва сустракаецца ў меню іншых краін. Вок абсмажваюць разам з іншымі інгрэдыентамі на вялікім агні, паступова дадаючы неабходную гародніну.

Перавагі локшыны

Вок з гароднінай

Сёння вок локшына стала сапраўднай інтэрнацыянальнай стравай. Гатуецца страва ва ўсходнім стылі і запраўляецца спецыяльнымі спецыямі. Пры гэтым выконваюцца найлепшыя традыцыі, якія перадаюць кітайцы з пакалення ў пакаленне.

Дзякуючы хуткаму гатаванню і выкарыстанню дастатковай колькасці алею, захоўваецца значная колькасць антыаксідантаў, фалійная і пантатэнавая кіслоты, тыямін, холін. Страва атрымліваецца каларыйнай, але змяшчае павольныя вугляводы, якія засвойваюцца арганізмам без асаблівай шкоды.

Блогер Святлана Карніцкая прапануе нам прыгатаваць разам з ёй вок з гароднінай і соусам. Працэс не зойме шмат часу, але ад выніку вы абавязкова атрымаеце асалоду.

— Што такое ВОК? — пытае Святлана Карніцкая. — Насамрэч гэта круглая глыбокая кітайская патэльня з выпуклым дном маленькага дыяметра. Ежа ВОК — прыгатаваная асаблівым чынам локшына ці рыс розных гатункаў, дапоўненыя інгрэдыентамі ва ўсходнім стылі. Страва прыйшла да нас з кітайскай кухні. ВОК гатуецца хутка, таму мне падабаецца гэты рэцэпт. Можна выкарыстоўваць замест локшыны рыс ці звычайныя спагецці. Самае галоўнае, што надае асаблівы смак гэтай страве — соус, локшына і кунжут.

Інгрэдыенты на 2-3 порцыі

  • Локшына грачаная (можна выкарыстоўваць спагецці, фунчозу) — 100 г
  • Філе курынае — 200 г
  • Шампіньёны — 4-5 штук
  • Цыбуля — трэць цыбуліны па гусце
  • Морква — 1 штука (невялікая)
  • Фасоль чырвоная (кансерваваная) — 50 - 70 г
  • Струковая фасоля — 50-100 г
  • Соус тэрыякі — па гусце

Спосаб прыгатавання

Наразаем філе курыцы (200 г) дзелькамі ўздоўж, лепш танчэй. Солім і дадаем заправу: перац молаты, папрыку, часнок грануляваны па гусце. Трохі сланечнікавага алею. Змешваем і кладзем на разагрэтую патэльню з маслам. Абсмажваем на высокім агні з двух бакоў на працягу 5 хвілін.

 

Наразаем тонка 4-5 шампіньёнаў.

Кладзём іх да курыцы на патэльню. Дадаем крыху алею расліннага. Смажым на высокім агні, змешваючы лапаткай.

Наразаем траціну цыбуліны, можна і квадрацікамі, і саломкай. Паўколы надаюць страве незвычайны выгляд.

Дадаем  цыбулю да курыцы і грыбоў. Абсмажваем, пры неабходнасці дадаём раслінны алей. Аўтар абсмажвала інгрэдыенты без вечка на патэльні.

Наразаем моркву (адну невялікую) брусочкамі ці саломкай.

Дадаем моркву да курыцы, грыбоў і цыбулі. Абсмажваем, пры неабходнасці, дадаючы раслінны алей. Прыкладна 4-5 хвілін.

Дадаем чырвоную фасолю (50-70 г), струковую фасолю (50-100 г) па гусце, накрываем вечкам і абсмажваем яшчэ хвілін 7-10, перыядычна змешваючы лапаткай.

Дадаем карыху падліўкі терыякі і тушым пад вечкам пару хвілін.

У гэты час кіпяцім ваду. Як закіпела, пасолім і дадаем грачаную локшыну 100 г. Праз 3 хвіліны дадаем трохі халоднай вады і чакаем, калі вада закіпіць.

Калі локшына гатовая, зліваем ваду і дадаем яе да курыцы з гароднінай.

Змешваем і кладзем у талерку, зверху пасыпаем кунжутам (можна і чорным, і белым) і дадаем трохі соуса терыякі.

Гатова! Смачна есці!

https://bel.24health.by/kali-ne-zhadaece-nabyvac-fast-fud-u-vytvorcau-xatnyaya-shaurma-dlya-usyoj-syami/

Exit mobile version