Гэтую салодкую радасць ведае і любіць кожнае дзіця, яе з задавальненнем ядуць на сняданак людзі з розных краін свету, дадаюць у выпечку кандытары, з яе атрымліваюцца мноства смачных салодкіх шэдэўраў.
Так, менавіта гэты шакаладны цуд зводзіць з розуму многія пакаленні аматараў салодкага. І нядзіўна, бо з моманту яе з'яўлення прайшло шмат гадоў. У свеце існуе вялікая колькасць рэцэптаў шакаладнай пасты, бо за доўгую гісторыю яе існавання кандытары прыдумалі разнастайныя дабаўкі, паляпшаючы смак прысмакі.
Існуе, напрыклад, шакаладная паста з ляснымі арэхамі, карамельнай дробкай, дробкай з вафляў і нават кунжуту, любая з іх смачная і апетытная. Класічная шакаладная паста цёмна-карычневага колеру, аднастайнай кансістэнцыі, яна лёгка намазваецца на хрумсткі свежы хлеб, булачку, батон ці печыва.
Сучасная паста складаецца звычайна з сухога малака, пальмавага алею, парашка какавы, у якасці дабавак у пасце прысутнічаюць — лецыцін і ванілін. Але выдатнай альтэрнатывай ёй паслужыць паста, прыгатаваная ў хатніх умовах, са звыклых прадуктаў і без выкарыстання дабавак. Акрамя таго, хатняя шакаладная паста цалкам можа спалучаць у сабе ўсе нашы любімыя густы, мець любую кансістэнцыю, да таго ж яе ніколі не будзе мала, бо смачнае мы можам прыгатаваць хутка і лёгка.
Прапануем вам суперхуткі і смачны рэцэпт
Інгрэдыенты
У роўных прапорцыях узяць малако, цукар і алей без паху
- 250 мл малака
- 250 мл алею
- 130 мл натуральнага какава-парашка
Спосаб прыгатавання
Узбіць пагружным блэндэрам малако і цукар да яго растварэння Затым дадаць какава. Тонкім струменьчыкам уліць алей, працягваючы ўзбіваць блэндэрам. Прыкладна 3 хвіліны, і сумесь пачне гусцець. Атрымліваецца смачная і натуральная шакаладная паста.
Захоўваць у халадзільніку 3-4 тыдні. Можна дадаць арэхі (выдатна падыдзе смажаны фундук, кеш’ю, арахіс).
Арэхі асобна здрабніць у чары блэндара або здрабняльніка да стану пасты ці дробнай крошкі. Дадаць іх на апошнім этапе ў пасту і ўзбіць усё разам у аднастайную масу.
Проста і густоўна. Як прыгатаваць штрудзель са слівамі і арэхамі?