Site icon Слушна

Як прыгатаваць верашчаку з блінамі? Пакрокавы рэцэпт

Верашчака

Верашчака — сапраўдная візітная картка Беларусі. Гэта гарачая падліўка на мясным або мяса-грыбным булёне.

Страва абавязана сваім з'яўленнем каралеўскаму шэф-кухару Верашчаку. У часы праўлення караля Рэчы Паспалітай Аўгуста III (1733-1763) кухар прыдумаў новы спосаб падачы каўбасы. Верашчака прапанаваў нарэзаць мясны прадукт кружочкамі і падаваць яго з вострай аўтарскай падліўкай, а есці лыжкай. Так і з'явілася новая страва, названая ў гонар свайго вынаходніка.

Верашчаку часта падаюць у якасці падліўкі да бліноў, а таксама да іншых гарніраў.

Пакрокавы рэцэпт верашчакі з блінамі прапануе нам блогер, гаспадыня харчэўні ў Тураве Алена Браніславаўна.

Верашчака

Інгрэдыенты:

Для верашчакі

  • Сала свежае, свіная грудзінка, рэбры, каўбаса дамашняя
  • Квас, альбо цёмнае піва — 0,5 л.
  • Мука — 2-3 лыжкі
  • Соль,спецыі
  • Цыбуля — 2-3 сярэдняга памеру

 Для бліноў

  • Кефір — 1 л. ( абавязкова цёплы!)
  • Мука — 700 гр.
  • Соль па смаку
  • Цукар — 1 ст.
  • Сода — 1 ч.л.
  • Алей для абсмажвання

Спосаб прыгатавання

Спачатку замясіць цеста на бліны. Проста змяшайце ўсе інгрэдыенты, паступова дадйце муку, каб атрымалася цеста кансістэнцыі густой смятаны.

Адстаўце цеста адпачыць на 30 хвілін.

Сала і грудзінку парэзаць на кавалачкі і абсмажыць на патэльні паасобку, спачатку сала , потым грудзінку.

Каўбасу парэзаць на кавалачкі.

Абсмажаныя сала і грудзінку выкласьці ў посуд, дзе яны будуць тушыцца. На патэльні абсмажыць рэбры і каўбасу.

Апошняй абсмажыць цыбулю.

Да гатовай мяккай цыбулі дадаць муку і абсмажыць яе да колеру.

Дадаць спецыі.

Выліць квас, перамяшаць добра, накрыць вечкам і тушыць на павольным агні 30 хвілін.

Бліны абсмажыць з двух бакоў да румянай скарынкі.

Смачна есці!

Мачанка, зацірка, наліснікі … Топ-8 фактаў, чаму беларускую кухню нельга лічыць аднатыпнай

Exit mobile version