Site icon Слушна

Бананавы кекс. Пакрокавы рэцэпт

Бананавы кекс

Нават людзі, абыякавыя да выпечкі, рэдка могуць выстаяць перад бананавым кексам. А ўсё таму, што ён атрымліваецца вельмі смачным, далікатным, а ў дадатак — карысным. Выбірайце саспелыя мяккія бананы, але памятайце, што яны салодкія самі па сабе, так што асцярожна дадавайце цукар ці падсалодвальнікі.

Прапануем вам рэцэпт блогера і гаспадыні харчэўні ў Тураве Алены Браніславаўны.

Інгрэдыенты

Інгрэдыенты

Бананы (абавязкова саспелыя ) — 300 гр.

Мука пшанічная — 130 гр.

Цукар — 150 гр. (альбо па смаку)

Масла сметанковае — 120 гр.

Яйка — 1 шт.

Какава — 50 гр.

Сода — 1 ч. л. (не гасіць)

Карыца — 1 ч.л.

Соль — дробка

Шакалад — (па жаданню)

Спосаб прыгатавання

Бананы бярыце як мага чарнейшыя, яны маюць моцны водар. Абчысціце і патаўчыце на пюрэ.

Масла растапіць і дадаць да бананавага пюрэ.

Далей узбіць яйка і перамяшаць добра (не ўзбіваць).

Дадаць цукар.

У місцы злучыць астатнія сыпучыя інгрэдыенты і усыпаць у бананавае пюрэ.

Замясіць цеста кансістэнцыі густой смятаны.

Па жаданні плітку шакаладу парубіць нажом на кавалачкі.

Форму ( у аўтара 25/10 ) змазаць маслам альбо засцяліць пергаментам. Выліць цеста ў форму, параўняць лапаткай.

Выпякаць пры 170 градусах 50-60 хвілін (праверыць калыпком, кекс павінен быць сухім).

Пасля выпякання кекс пакінуць у форме да астывання.

Па жаданні ўпрыгожыць цукровай пудрай.

Смачна есці!

https://bel.24health.by/universalny-pradukt-yak-z-kabachka-prygatavac-shakaladny-pirog-rulet-z-tvarozhnym-syram/

Exit mobile version