Нават людзі, абыякавыя да выпечкі, рэдка могуць выстаяць перад бананавым кексам. А ўсё таму, што ён атрымліваецца вельмі смачным, далікатным, а ў дадатак — карысным. Выбірайце саспелыя мяккія бананы, але памятайце, што яны салодкія самі па сабе, так што асцярожна дадавайце цукар ці падсалодвальнікі.
Прапануем вам рэцэпт блогера і гаспадыні харчэўні ў Тураве Алены Браніславаўны.
Інгрэдыенты
Бананы (абавязкова саспелыя ) — 300 гр.
Мука пшанічная — 130 гр.
Цукар — 150 гр. (альбо па смаку)
Масла сметанковае — 120 гр.
Яйка — 1 шт.
Какава — 50 гр.
Сода — 1 ч. л. (не гасіць)
Карыца — 1 ч.л.
Соль — дробка
Шакалад — (па жаданню)
Спосаб прыгатавання
Бананы бярыце як мага чарнейшыя, яны маюць моцны водар. Абчысціце і патаўчыце на пюрэ.
Масла растапіць і дадаць да бананавага пюрэ.
Далей узбіць яйка і перамяшаць добра (не ўзбіваць).
Дадаць цукар.
У місцы злучыць астатнія сыпучыя інгрэдыенты і усыпаць у бананавае пюрэ.
Замясіць цеста кансістэнцыі густой смятаны.
Па жаданні плітку шакаладу парубіць нажом на кавалачкі.
Форму ( у аўтара 25/10 ) змазаць маслам альбо засцяліць пергаментам. Выліць цеста ў форму, параўняць лапаткай.
Выпякаць пры 170 градусах 50-60 хвілін (праверыць калыпком, кекс павінен быць сухім).
Пасля выпякання кекс пакінуць у форме да астывання.
Па жаданні ўпрыгожыць цукровай пудрай.
Смачна есці!
https://bel.24health.by/universalny-pradukt-yak-z-kabachka-prygatavac-shakaladny-pirog-rulet-z-tvarozhnym-syram/
Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by