28.09.2023
28.09.2023

Бульбяная бабка ў духоўцы. Пакрокавы рэцэпт

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Бульбяная бабка — смачная і сытная страва, якая ўяўляе сабой не што іншае, як бульбяную запяканку з цёртай бульбы.

Традыцыйная беларуская бульбяная бабка ці баба, як яе яшчэ называлі, раней часта гатавалася гаспадынямі ў печы ў гліняным посудзе. Да цёртай бульбы дадавалі вялікую колькасць засмажкі з мяса і сала, цыбулю, яйкі, хатнюю смятану, грыбы. Улетку гэта былі свежыя грыбы, а ўзімку — сушаныя. Для гушчыні дадавалі крупы або муку.

Сёння можна знайсці вялікую колькасць рэцэптаў бульбяной бабкі. Калі раней яе гатавалі ў печы, то сёння часцей за ўсё гатуюць у духоўцы.

Многія прадукты ў рэцэпце можна замяніць на тыя, якія падабаюцца вам

 Інгрэдыенты

Інгрэдыенты для бабкі

  • Свежая бульба — 1 кг.
  • Цыбуля — 1 шт. ці 2 маленькіх
  • Бекон, грудзінка альбо сала —200 - 300 гр.
  • Яйкі — 2 шт.
  • Мука пшанічная — 2-3 ст.л.
  • Смятана — 2-3 ст.л.
  • Перац молаты і соль — па смаку
  • Раслінны алей

 Спосаб прыгатавання

Бекон ці свежую грудзінку нарэжце дробнымі кубікамі.

Грудзінка

Выкладваем на патэльню здробненую грудзінку і абсмажваем яе да залацістага колеру.

З цыбуліны здымаем лупіну. Наразаем яе таксама невялікімі кубікамі.

Абсмажваем цыбулю

Дадаем да бекону падсмажыцца, пакуль цыбуля не стане празрыстай.

Цыьуля і сала

Выкладваем бекон з цыбуляй на талерку і даем астыць.

Чысцім бульбу. Пасля трэба надзерці яе на тарку. Можна надзерці на дробнай або буйной. Аўтар выкарыстоўвала буйную, але на дробнай бабка атрымаецца мякчэйшай. Таксама можна надзерці на буйнай, а пасля здрабніць блэндарам. Тут ужо як вам падабаецца.

Бульба

У міску з бульбай дадаем цыбулю, грудзінку, спецыі — соль, перац. Змешваем лыжкай ці лапаткай.

Засмажка

Дадаем 2 яйкі, размешваем.

Яйкі

Каб бабка не развальвалася падчас выпечкі, дадаем 2-3 ст.л. пшанічнай мукі. Змешваем.

Бульба

Бярэм форму шкляную, у ёй лепш запячэцца бульба, змазваем яе раслінным алеем.

Шкляная форма

Кладзём туды нашу масу і раўнуем зверху лыжкай. Духоўку разаграваем да 180 градусаў, запякаем нашу бабку пракладна 50-60 хвілін.

Глядзім каб зверху утварылася румяная скарыначка. Гатова!

Бульбяная бабка

Падаем, вядома ж, са смятанай.

Смачна есці!

Гэты смак вы запомніце назаўсёды. Гатуем беларускія пызы

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Я нарадзілася і жыву ў горадзе Мінску. З дзяцінства цягнулася да творчасці і прафесію выбрала незвычайную. У 2016 годзе скончыла біялагічны факультэт БДУ, 6 гадоў кар'ернага шляху звязала з лабараторнай дыягностыкай. Вывучала прынцыпы працы медыцынскага абсталявання і навучала лекараў і лабарантаў працаваць на ім. Пастаянна пісала і стварала кароткія кіраўніцтвы, памяткі, алгарытмы, аптымізуючы працу супрацоўнікаў для спецыялістаў ва ўстановах аховы здароўя. Цяпер я блогер, SMM-спецыяліст, вучу іншых людзей, як весці сацыяльныя сеткі. У мяне ёсць свой тэлеграм-канал з рэцэптамі і тэлеграм-канал па развіццю сацыяльных сетак.