28.09.2023
28.09.2023

Бульбяная бабка ў духоўцы. Пакрокавы рэцэпт

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Бульбяная бабка — смачная і сытная страва, якая ўяўляе сабой не што іншае, як бульбяную запяканку з цёртай бульбы.

Традыцыйная беларуская бульбяная бабка ці баба, як яе яшчэ называлі, раней часта гатавалася гаспадынямі ў печы ў гліняным посудзе. Да цёртай бульбы дадавалі вялікую колькасць засмажкі з мяса і сала, цыбулю, яйкі, хатнюю смятану, грыбы. Улетку гэта былі свежыя грыбы, а ўзімку — сушаныя. Для гушчыні дадавалі крупы або муку.

Сёння можна знайсці вялікую колькасць рэцэптаў бульбяной бабкі. Калі раней яе гатавалі ў печы, то сёння часцей за ўсё гатуюць у духоўцы.

Многія прадукты ў рэцэпце можна замяніць на тыя, якія падабаюцца вам

 Інгрэдыенты

Інгрэдыенты для бабкі

  • Свежая бульба — 1 кг.
  • Цыбуля — 1 шт. ці 2 маленькіх
  • Бекон, грудзінка альбо сала —200 - 300 гр.
  • Яйкі — 2 шт.
  • Мука пшанічная — 2-3 ст.л.
  • Смятана — 2-3 ст.л.
  • Перац молаты і соль — па смаку
  • Раслінны алей

 Спосаб прыгатавання

Бекон ці свежую грудзінку нарэжце дробнымі кубікамі.

Грудзінка

Выкладваем на патэльню здробненую грудзінку і абсмажваем яе да залацістага колеру.

З цыбуліны здымаем лупіну. Наразаем яе таксама невялікімі кубікамі.

Абсмажваем цыбулю

Дадаем да бекону падсмажыцца, пакуль цыбуля не стане празрыстай.

Цыьуля і сала

Выкладваем бекон з цыбуляй на талерку і даем астыць.

Чысцім бульбу. Пасля трэба надзерці яе на тарку. Можна надзерці на дробнай або буйной. Аўтар выкарыстоўвала буйную, але на дробнай бабка атрымаецца мякчэйшай. Таксама можна надзерці на буйнай, а пасля здрабніць блэндарам. Тут ужо як вам падабаецца.

Бульба

У міску з бульбай дадаем цыбулю, грудзінку, спецыі — соль, перац. Змешваем лыжкай ці лапаткай.

Засмажка

Дадаем 2 яйкі, размешваем.

Яйкі

Каб бабка не развальвалася падчас выпечкі, дадаем 2-3 ст.л. пшанічнай мукі. Змешваем.

Бульба

Бярэм форму шкляную, у ёй лепш запячэцца бульба, змазваем яе раслінным алеем.

Шкляная форма

Кладзём туды нашу масу і раўнуем зверху лыжкай. Духоўку разаграваем да 180 градусаў, запякаем нашу бабку пракладна 50-60 хвілін.

Глядзім каб зверху утварылася румяная скарыначка. Гатова!

Бульбяная бабка

Падаем, вядома ж, са смятанай.

Смачна есці!

https://bel.24health.by/gety-smak-vy-zapomnice-nazausyody-gatuem-belaruskiya-pyzy/

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Я нарадзілася і жыву ў горадзе Мінску. З дзяцінства цягнулася да творчасці і прафесію выбрала незвычайную. У 2016 годзе скончыла біялагічны факультэт БДУ, 6 гадоў кар'ернага шляху звязала з лабараторнай дыягностыкай. Вывучала прынцыпы працы медыцынскага абсталявання і навучала лекараў і лабарантаў працаваць на ім. Пастаянна пісала і стварала кароткія кіраўніцтвы, памяткі, алгарытмы, аптымізуючы працу супрацоўнікаў для спецыялістаў ва ўстановах аховы здароўя. Цяпер я блогер, SMM-спецыяліст, вучу іншых людзей, як весці сацыяльныя сеткі. У мяне ёсць свой тэлеграм-канал з рэцэптамі і тэлеграм-канал па развіццю сацыяльных сетак.
Глядзіце таксама