Site icon Слушна

Глазураваныя сыркі ў хатніх умовах. Пакрокавы рэцэпт

Глазураваныя сыркі

Хатнія глазураваныя сыркі — ідэальная альтэрнатыва пакупному дэсерту. У іх пад тонкім пластом шакаладу схавана тварожнае начынне з какосавай стружкай і здробненымі арэхамі. Прыгатуйце натуральныя глазураваныя сыркі дома і пераканайцеся, наколькі гэта проста і смачна.

Пакрокавы рэцэпт глазураваных сыркоў прапануе блогер Святлана Карніцкая.

Інгрэдыенты

Інгрэдыенты

Для начыння

  • Тварог — 400 гр.
  • Сметанковае масла — 80 гр.
  • Цукар — 65 гр.
  • Банан — 1 шт.
  • Варэнне — па смаку

Для глазуры

  • Шакалад ( горкі альбо малочны) — 150 гр.
  • Сметанковае масла — 40 гр.

Спосаб прыгатавання

Да тварагу дадайце мяккае сметанковае масла, можна крыху падагрэць яго ў мікрахвалеўцы ці дастаць загадзя, узбіць блэндарам да аднастайнай кансістэнцыі.

Дадайце цукар, можна дадаць ванільны, аўтар выкарыстоўвала звычайны. Узбіце блэндарам.

Дадаём банан, парэзаны кавалачкамі і таксама ўзбіваем блэндарам.

Наша начынне гатова.

Форму сырку можна зрабіць розную. Аўтар выкарыстоўвала 2 варыянты, каб паказаць, якія будуць сыркі. Калі больш прывабная квадратная форма, то выкарыстоўваем квадрацікі з фольгі памерам прыкладна 16 на 16 см. калі ў форме каўбаскі, вам больш падыдзе харчовая плёнка.

Лапаткай або лыжкай выкладваем парцыённа начынне, можна дадаць усё начынне ў пакет, адрэзаць носік і выціскаць яго як з кандытарскага шпрыца. У частку сыркоў аўтар вырашыла дадаць варэнне з парэчкі. Калі дадаем варэнне, зверху яго пакрываем белай тварожнай масай.

Затым скручваем сырок з двух бакоў як каўбаску ці цукерку ў харчовай плёнцы і фарміруем прастакутнік. У плёнцы сыркі хутчэй замярзаюць.

Кладзём сыркі ў маразілку, каб яны крышку застылі. Прыкладна гадзіны на дзве.

Палім шакалад на вадзяной лазні, дадаем сметанковае масла. Дастаём тварожныя сыркі з маразілкі. Затым нам трэба абмакнуць іх у шакаладную глазуру (рабіць гэта лепш у два этапы).

Уторкнуць у кожны сырок драўляную шпажку. Акунуць яго ў глазуру, дастаць і даць сцячы лішняму шакаладу, выкласці на паперу для выпечкі.

Дастаць шпажку і прыбраць у халадзільнік на некалькі гадзін (лепш — на ноч). Пасля спрабуйце сыркі на смак і атрымлівайце асалоду.

Смачна есці!

Тварожная запяканка з дурніцамі. Пакрокавы рэцэпт

Exit mobile version