13.03.2024
13.03.2024

Тварожная запяканка з дурніцамі. Пакрокавы рэцэпт

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Тварожная запяканка — просты і смачны дэсерт, які можна падаваць замест печыва да гарбаты. Яна можа быць вашым сняданкам ці вячэрай. Гатуецца без мукі і атрымліваецца паветранай.

Запяканка практычна цалкам складаецца з бялковых прадуктаў. Яе гатаваць, вядома, лепш з свежымі ягадамі, але ж  калі не сезон, падыдуць і замарожаныя, іх папярэдне трэба размарозіць. Можна выкарыстоўваць вішню без костачак, маліну, парэчку і г.д.

Інгрэдыенты

Інгрэдыенты для запяканкі

  • Яйкі — 3 шт.
  • Тварог — 500 гр.
  • Смятана — 5 ст.л.
  • Манная крупа — 60 гр.
  • Разрыхляльнік — 1 ч.л.
  • Цукар — 2-3 ст.л.
  • Кукурузны крухмал — 2 ст.л. для замарожаных ягад
  • Ягады — 250-350 г па смаку
  • Сметанковае масла — для змазвання формы

Спосаб прыгатавання

Падрыхтуйце ўсе неабходныя прадукты для тварожнай запяканкі. Дурніцы памыйце і абсушыце загадзя. Аўтар выкарыстоўвала замарожаныя ягады.

Перакладзіце тварог у глыбокую міску, дадайце яйкі.

Яйкі

Узбіваем блэндэрам усе інгрэдыенты да аднастайнага стану (калі няма блэндара: ператрыце відэльцам).

Відэлец

Затым дадаем разрыхляльнік і манную крупу, узбіваем блэндарам да аднастайнага стану.

Уключаем духоўку і разаграваем да 180 градусаў.

Дадаем у ягады крухмал. Калі гэта замарожаныя ягады, папярэдне трэба зліць ваду пасля замарозкі (добра, каб ягады былі цвёрдыя, яшчэ не цалкам размарожаныя). Змешваем, каб крухмал пакрываў ягады.

Ягады

Змазваем форму для запякання сметанковым маслам, каб гатовую страву было лягчэй перакласці на талерку.

Высыпаем палову дурніц у міску з тварожнай масай, змешваем усё да аднастайнасці.

Тварожная маса

Перакладаем тварожную масу ў форму для запякання.

Тварожная памяць

Зверху выкладваем пакінутыя ягады, рукамі прыціскаем да масы.

Ягады

Адпраўляем форму ў папярэдне разагрэтую да 170-180 градусаў духоўку ў рэжыме верх/ніз на 40-50 хвілін.

Запяканка

Верх запяканкі добра зарумяніцца, а сама яна моцна паднімецца, але пасля астывання адразу асядзе.

Запканка

Калі хочацца, каб халодная запяканка была вышэй, тады выпякайце яе ў форме меншага дыяметра.

Запяканка атрымліваецца вельмі лёгкая і сакавітая!

Тварожная запяканка

 

Падаваць можна як у гарачым, так і ў халодным варыянце. Смачна есці!

Класічная тварожная запяканка. Пакрокавы рэцэпт

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Я нарадзілася і жыву ў горадзе Мінску. З дзяцінства цягнулася да творчасці і прафесію выбрала незвычайную. У 2016 годзе скончыла біялагічны факультэт БДУ, 6 гадоў кар'ернага шляху звязала з лабараторнай дыягностыкай. Вывучала прынцыпы працы медыцынскага абсталявання і навучала лекараў і лабарантаў працаваць на ім. Пастаянна пісала і стварала кароткія кіраўніцтвы, памяткі, алгарытмы, аптымізуючы працу супрацоўнікаў для спецыялістаў ва ўстановах аховы здароўя. Цяпер я блогер, SMM-спецыяліст, вучу іншых людзей, як весці сацыяльныя сеткі. У мяне ёсць свой тэлеграм-канал з рэцэптамі і тэлеграм-канал па развіццю сацыяльных сетак.