16.12.2022
16.12.2022

Выпечка з яблыкамі. Карысныя рэцэпты для святочных дзён

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Якія толькі кулінарныя вырабы не гатуюць гаспадыні з яблыкамі. Гэтую самую распаўсюджаную садавіну дадаюць у шматлікія салодкія і дэсертныя стравы, яны таксама могуць выкарыстоўвацца ў саленнях для надання кіслінкі, з яблыкаў атрымліваюцца выдатныя ўзвары, джэмы і нават віно. Вялікі спіс розных вырабаў складае выпечка з яблыкамі. Духмяная, смачная, яна падабаецца дарослым і дзецям.

Яблыкі — начынне ўніверсальнае! Яго можна рабіць з сырой садавіны, а таксама з апрацаванай. Выпечка з яблыкаў можа прадугледжваць выкарыстанне і іншых сумяшчальных з імі прадуктаў, напрыклад арэхаў, разынак, мёду.

Мы прапануем некалькі рэцэптаў менавіта карыснай выпечкі з яблыкамі, якая можа падыходзіць як на перакус, так і на святочны стол.

Яблычны рулет

Яблычны рулет. Выпечка

Вельмі смачны салодкі дэсерт. Выдатная альтэрнатыва класічнай шарлотцы

Інгрэдыенты

  • 1 кг яблыкаў
  • Карыца
  • Цукар па гусце

Цеста

  • 4 яйкі
  • 1 шклянка цукру (аб'ём 250 мл)
  • 1 г л разрыхляльніка
  • Ванілін па гусце
  • 1 шклянка мукі

Спосаб прыгатавання

Яблыкі ачысціць і нацерці на буйнай тарцы, дадаць карыцу па жаданню Яйкі ўзбіць з цукрам у белую пену. Дадаць муку, разрыхляльнік і ванілін, яшчэ раз узбіць.

Яблычны рулет. Хатняя выпечка

Яблыкі шчыльным пластом размеркаваць на пергаменце, зверху паліць цестам. Выпякаць 20 мін у разагрэтай да 180С духоўцы.

Перавярнуць пры дапамозе другога ліста пергамента, скруціць у шчыльны рулет. Даць астыць перад падачай.

Насыпны пірог з яблыкамі

Насыпны пірог з яблыкамі

Без замесу цеста

Інгрэдыенты

  • 1,5 кг сакавітых яблыкаў з кіслінкай
  • 1 шклянка мукі (170 гр)
  • 1 шклянка манкі (200 гр)
  • 1 шклянка цукру (170 гр)
  • 2 г л разрыхляльніка (10 гр)
  • Ванілін для водару
  • Сметанковае масла 150 гр

Спосаб прыгатавання

Яблыкі нацерці на буйнай тарцы, скурку ачысціць, калі яна цвёрдая. Змяшаць у місцы ўсе сухія інгрэдыенты. Форму заслаць пергаментам.

Чаргаваць пласты сухога цеста і яблыкаў, шчыльна ўтрамбоўваючы яблыкі. На раздымнае кальцо дыяметрам 22 см, вышынёй 6 см выходзіць 5 пластоў цеста і 4 пласта яблыкаў.

Апошні пласт павінен быць сухі. Сметанковае масла з халадзільніка нацерці на буйнай тарцы верхнім пластом. Запякаць у духоўцы 45-50 хвілін пры 180 С.

Пірог атрымліваецца з хрумсткай скарыначкай і мяккі ўнутры. Яму лепш даць цалкам астыць перад падачай да стала.

Пірог з лаваша з яблычнай карамеллю

Пірог з яблычнай карамеллю

Інгрэдыенты

  • Лаваш (упакоўка) 300 г
  • Два яблыкі (400 -500 г)
  • 4-5 яек
  • 200 г смятаны
  • 200 г цукру
  • 50 г сметанковага алею
  • Карыца па гусце

Спосаб прыгатавання

Яблыкі нарэзаць дзелькамі, сметанковы алей растапіць на патэльні. дадаць да яго 100 г цукру, размяшаць і ўсыпаць яблыкі, дадаць трохі карыцы і абсмажваць іх на сярэднім агні да з'яўлення соку і карамелі.

Лаваш разрэзаць на адвольныя вялікія і маленькія кавалкі, выкласці ў форму ў некалькі пластоў. Следам дадаць абсмаленыя яблыкі і накрыць астатнім лавашом.

Можна чаргаваць: частка яблыкаў, затым ліст лаваша, і зноў частка яблыкаў — ліст лаваша і так да канца. Для заліўкі змяшаць яйкі, смятану і пакінуты цукар.

Заліць пірог, нажом праткнуць у лавашы адтуліны, каб заліўка ўсюды пратачылася. Запякаць у духоўцы пры 180С хвілін 30. Калі пірог зверху падрумяніцца і схопіцца, ён гатовы.

Затым даць пірагу астыць, нарэзаць і падаваць да стала.

Пухнатыя булачкі з яблыкамі без дрожджаў

Булачки з яблыками

 Інгрэдыенты

  • 300 гр тварагу
  • 150 гр цукру
  • 2 яйкі
  • 50 мл малака
  • 50 мл алею
  • 1 г л соды ( не гасіць )
  • Мука (400-500 гр)

Для начыння

  • 30 гр сметанковага масла
  • 30 гр цукру
  • Нарэзаныя садавіна (яблык і груша) 250 гр

Спосаб прыгатавання

Садавіну ачысціць і нарэзаць кубікамі. Падпаліць алей, усыпаць цукар і садавіну, карамелізаваць некалькі хвілін да мяккасці. А можна і любое іншае начынне дадаць

Булачки з яблыками

Да тварагу дадаць усе інгрэдыенты, акрамя мукі. Муку ўсыпаць паступова. Аўтару спатрэбілася роўна 500 гр. Галоўнае — не забіць цеста мукой, а проста давесці да пластычнага стану

Сфарміраваць булачкі з начыннем любым зручным спосабам, змазаць жаўтком і пасыпаць макам для ўпрыгожвання.

Выпякаць у духоўцы пры 180 С не больш за 20 хвілін. Сачыце , як толькі падрумяняцца — можна даставаць.

https://bel.24health.by/prosta-gustouna-yak-prygatavac-shtrudzel-sa-slivami-arexami/

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0