21.07.2023
21.07.2023

Класічная тварожная запяканка. Пакрокавы рэцэпт

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Тварожная запяканка — гэта страва, якая існуе ўжо вельмі даўно. Яе можна было сустрэць у кухнях славянскіх народаў яшчэ ў XVII стагоддзі. У тыя часы яна гатавалася ў печы, а тварог для яе выраблялі са згушчанага малака з дапамогай закваскі. Страва доўга насычала, таму яе часта гатавалі ў зімовы перыяд.

У наш час тварожная запяканка не страціла сваёй папулярнасці, а, наадварот, стала яшчэ папулярнейшай дзякуючы разнастайным рэцэптам і спосабам прыгатавання. Але класічны рэцэпт заўсёды актуальны і карыстаецца вялікай папулярнасцю ў многіх людзей.

Блогер і гаспадыня харчэўні ў Тураве Алена Браніславаўна прапануе нам свой рэцэпт.

Стравы з творагу

Інгрэдыенты

Інгрэдыенты

  • Тварог любой тлустасці — 500 гр.
  • Смятана — 3 ст. л.
  • Цукар па смаку
  • Манка — 3 ст. л.
  • Яйкі — 3 шт.
  • Соль па смаку, ваніль

Спосаб прыгатавання

Змяшаць ўсе інгрэдыенты акрамя тварагу.

Тварог перацерці праз сіта ці прабіць блэндарам.

Дадаць да замешаных інгрэдыентаў. Цеста павінна атрымацца як густая смятана.

Форму абавязкова змазаць сметанковым маслам. Калі вы ў ёй не ўпэўнены, пасыпце яшчэ манкай ці сухарамі.

Выпякаць пры 180 градусах 40-45 хвілін. За 10 хвілін да гатоўнасці змазаць смятанай і дапекчы.

Смачна есці!

Тварожная запяканка з ягадамі ў духоўцы. Карысны рэцэпт

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Блогер і гаспадыня харчэўні ў старажытным Тураве. Чалавек, які ведае ўсё пра беларускую кухню і нават больш.
Глядзіце таксама