31.07.2023
31.07.2023

Хачапуры на патэльні. Пакрокавы рэцэпт

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Хачапуры — адна з самых знакамітых страў грузінскай кухні. Назва паходзіць ад двух слоў: «хатчо» (тварог) і «пуры» (хлеб). Такім чынам, хачапуры ўяўляе сабой ляпёшку з сырам, без якой не абыходзіцца ніводнае застолле грузінскай сям'і.

Хачапуры 3

З часам гэтая страва стала папулярна ў розных краінах. Яе гатуюць не толькі па класічным рэцэпце. Блогер Святлана Карніцкая прапануе нам свой — просты і смачны.

Інгрэдыенты

Інгрэдыенты

Для цеста

  • Кефір — 300 мл.
  • Яйка — 1 шт.
  • Цукар — 1 ч.л.
  • Соль — 1 ч.л.
  • Разрыхляльнік – 10 г.
  • Пшанічная мука — 450 г.

Для начыння:

  • Сыр сулугуні (або любы іншы) — 350 г.
  • Яйка — 1 штука
  • Соль — па смаку

Спосаб прыгатавання

Гатуем цеста. У міску выліваем кефір. Дадаем яйка, цукар, соль.

Яйка

Дадаем сланечнікавы алей і размешваем на нізкай хуткасці міксерам, проста каб інгрэдыенты змяшаліся, можна і відэльцам, але міксерам прасцей і хутчэй.

Міксер 2

Затым дадаем разрыхляльнік. Змешваем.

Хачапуры 3

Адразу дадаем муку па частках і размешваем акуратна калатоўкай, не блэндарам. Цеста пачне расці і будзе паветранае.

Мука

Затым сыпем крыху мукі на стол, і перакладаем цеста, рукамі яго вымешваем, яно не павінна прыліпаць да рук. Калі прыліпае, крыху дадайце мукі на рукі. Цеста атрымліваецца прыемнай тэкстуры.

Цеста для мукі

Затым пачынаем гатаваць начынне для нашых хачапуры, іх атрымаецца 4 штукі. Усё проста: сыр націраем на буйнай тарцы, да яго дадаем 1 яйка і соль па смаку. Змешваем. Начынне гатова.

Желток

Дзелім цеста на 4 часткі. Начынне таксама будзем дзяліць на столькі.

Цеста

Шарык цеста раскочваем і кладзем на яго начынне.

Хачапуры з начыннем

Зашчыпляем краі ўсё да цэнтра ў шарык, пераварочваем месцам, дзе мы змацавалі краі — уніз. Затым раскочваем аладку зверху.

Хачапуры

Кладзём на разагрэтую патэльню з маслам. Закрываем вечкам і смажым 3-4 хвіліны да гатоўнасці з аднаго і другога боку.

Хачапуры 6

Выкладваем на сподачку, зверху можна прамазаць сметанковым алеем.

 

Хачапуры 7

Атрымліваецца смачна і зручна. Вы можаце пакласці ў халадзільнік, разагрэць у мікрахвалеўцы і хачапуры такім жа свежым.

Смачна есці!

Песцім сям’ю хатняй бульбай фры і бургерамі. Рэцэпты карыснага фаст-фуду

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Я нарадзілася і жыву ў горадзе Мінску. З дзяцінства цягнулася да творчасці і прафесію выбрала незвычайную. У 2016 годзе скончыла біялагічны факультэт БДУ, 6 гадоў кар'ернага шляху звязала з лабараторнай дыягностыкай. Вывучала прынцыпы працы медыцынскага абсталявання і навучала лекараў і лабарантаў працаваць на ім. Пастаянна пісала і стварала кароткія кіраўніцтвы, памяткі, алгарытмы, аптымізуючы працу супрацоўнікаў для спецыялістаў ва ўстановах аховы здароўя. Цяпер я блогер, SMM-спецыяліст, вучу іншых людзей, як весці сацыяльныя сеткі. У мяне ёсць свой тэлеграм-канал з рэцэптамі і тэлеграм-канал па развіццю сацыяльных сетак.