Сырнікі па-полацку – гэта традыцыйная беларуская страва, якая гатуецца з тварагу, яек, мукі і цукру, і, як правіла, падаюцца яны са смятанай ці варэннем. Дзякуючы свайму далікатнаму смаку і водару сырнікі стануць для вас любімым дэсертам ці сняданкам.
Рэцэпт іх прыгатавання прапануе блогер і гаспадыня харчэўні ў Тураве Алена Браніславаўна.
Інгрэдыенты для сырнікаў
- 500 гр. тварагу
- 130-150 гр. мукі
- 50 гр. цукру
- 1 яйка
Для соуса
- Смятана любой тлустасці — 400-500 гр.
- Цукар — 100 гр. альбо па смаку
- Ванільны цукар
- Масла сметанковае — 50 гр.
- Мак — 3 ст. л.
Спосаб прыгатавання
Калі ваш тварог вельмі вільготны, адцісніце яго праз марлю. Для сырнікаў змяшайце разам цукар, муку, тварог і яйка.
Замясіце мяккае, прыемнае цеста, яно будзе трохі ліпнуць да рук, гэта нармальна.
Сфарміруйце з цеста шарыкі велічынёй з грэцкі арэх (прыкладна 30 шт.) і пакладзіце іх у маразілку на 30 хвілін, так потым лягчэй будзе абсмажваць.
Абсмажце сырнікі ў добра разагрэтым алеі да румянага колеру, выкладзіце на папяровы ручнік , каб сцякло лішняе масла.
Складзіце ў любую зручную для вас форму і залейце соусам.
Для соуса змяшайце смятану, масла, цукар, ванільны цукар і прамыты мак.
Пастаўце на агонь і падагрэйце, каб масла разыйшлося, але не кіпяціце!
Залійце сырнікі соусам, запякайце ў духоўцы пры 180 градусах 15-20 хвілін.
Смачна есці!
Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by