Site icon Слушна

Гнёзды з фаршам у духоўцы. Пакрокавы рэцэпт

Макаронныя гнёзды з фаршам гатуюць па мностве розных рэцэптаў. Аўтар вырашыла прыгатаваць у духоўцы. Такая страва — незвычайная падача для людзей, якім падабаюцца макароны з катлетамі альбо з мясам. 

Макароны ёсць рознай формы і памеру, аўтар выкарыстоўвала тонкія спаггеці, вы можаце выбраць менавіта такія, якія вам больш даспадобы. Форму для выпечкі можна выкарыстоўваць і керамічную, у ідэале трэба, каб яе борцікі былі вышэй за страву, якая будзе запякацца.

Рэцэпт духмянай стравы з фаршам у духоўцы прапануе блогер Святлана Карніцкая.

Інгрэдыенты

Інгрэдыенты

  • Спагецці «гнёзда» — 8 шт.
  • Фарш — 350-400 гр.
  • Цыбуля — 2 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Сыр — 100 гр.
  • Яйка — 1 шт.
  • Таматавая паста — 3-4 ст. лыжкі
  • Смятана — 4 ст. лыжкі
  • Соль — па смаку
  • Перац, папрыка — па смаку
  • Раслінны алей для смажання — 2-3 ст. лыжкі
  • Вада — 1,5-2 шклянкі

Спосаб прыгатавання

Падрыхтуйце неабходныя інгрэдыенты. Пастаўце кіпяціць ваду для макарон ў рондаль.

У гэты час нарэзаць кубікам адну цыбулю. У фарш дадаём соль, перац молаты, папрыку. Змешваем.

Калі закіпела вада, апускаем макароны ў падсолены кіпень. Вада павінна быць вышэй макарон не больш, чым на 2-3 см. Варым іх прыкладна 1-2 хвіліны, каб макароны не разварыліся цалкам.

Гэтага часу будзе дастаткова, каб гнёзды сталі больш мяккімі і падатлівымі для фаршыроўкі. Дастаём іх акуратна з вады і перакладаем у форму для запякання.

Да фаршу дадаем нарэзаную дробнымі кубікамі цыбулю, яйка. Добра змешваем.

Пакінутую цыбуліну нарараем кубікамі і моркву надзіраем на тарцы. Абсмажваем цыбулю ў раслінным алеі на патэльні. Затым праз пару хвілін дадаём моркву, і абсмажваем, змешваючы да мяккасці.

Дадаем да гародніны таматавую пасту і смятану і тушым усё разам яшчэ пару хвілін пад вечкам.

Тонкім струменьчыкам уліваем гарачую ваду (можна выкарыстоўваць ваду пакінутую пасля варэння макаронаў), дадаем па смаку соль, молаты перац, даводзім да кіпення і здымаем падліўку з агню.

Пераходзім да напаўнення гнёздаў. Злёгку рассоўваем сярэдзінку гнязда і напаўняем іх фаршам.

Зверху паліваем макароны з фаршам таматава-смятаннай падліўкай так, каб яна пакрыла страву.

Зрабіце на кожным гняздзе шапачку з цёртага сыра.

Накрываем форму фольгай і запякаем у духоўцы пры тэмпературы 180 градусаў каля 40-45 хвілін. За некалькі хвілін да гатоўнасці можна фольгу прыбраць, каб сыр зверху падрумяніўся.

Гнёзды з фаршам у духоўцы гатовыя.

Смачна есці!

Рэцэпты сакавітых катлет ад блогера. Падборка самых нечаканых інгрэдыентаў

Exit mobile version