Хачапуры — адна з самых знакамітых страў грузінскай кухні. Назва паходзіць ад двух слоў: «хатчо» (тварог) і «пуры» (хлеб). Такім чынам, хачапуры ўяўляе сабой ляпёшку з сырам, без якой не абыходзіцца ніводнае застолле грузінскай сям'і.
З часам гэтая страва стала папулярна ў розных краінах. Яе гатуюць не толькі па класічным рэцэпце. Блогер Святлана Карніцкая прапануе нам свой — просты і смачны.
Інгрэдыенты
Для цеста
- Кефір — 300 мл.
- Яйка — 1 шт.
- Цукар — 1 ч.л.
- Соль — 1 ч.л.
- Разрыхляльнік – 10 г.
- Пшанічная мука — 450 г.
Для начыння:
- Сыр сулугуні (або любы іншы) — 350 г.
- Яйка — 1 штука
- Соль — па смаку
Спосаб прыгатавання
Гатуем цеста. У міску выліваем кефір. Дадаем яйка, цукар, соль.
Дадаем сланечнікавы алей і размешваем на нізкай хуткасці міксерам, проста каб інгрэдыенты змяшаліся, можна і відэльцам, але міксерам прасцей і хутчэй.
Затым дадаем разрыхляльнік. Змешваем.
Адразу дадаем муку па частках і размешваем акуратна калатоўкай, не блэндарам. Цеста пачне расці і будзе паветранае.
Затым сыпем крыху мукі на стол, і перакладаем цеста, рукамі яго вымешваем, яно не павінна прыліпаць да рук. Калі прыліпае, крыху дадайце мукі на рукі. Цеста атрымліваецца прыемнай тэкстуры.
Затым пачынаем гатаваць начынне для нашых хачапуры, іх атрымаецца 4 штукі. Усё проста: сыр націраем на буйнай тарцы, да яго дадаем 1 яйка і соль па смаку. Змешваем. Начынне гатова.
Дзелім цеста на 4 часткі. Начынне таксама будзем дзяліць на столькі.
Шарык цеста раскочваем і кладзем на яго начынне.
Зашчыпляем краі ўсё да цэнтра ў шарык, пераварочваем месцам, дзе мы змацавалі краі — уніз. Затым раскочваем аладку зверху.
Кладзём на разагрэтую патэльню з маслам. Закрываем вечкам і смажым 3-4 хвіліны да гатоўнасці з аднаго і другога боку.
Выкладваем на сподачку, зверху можна прамазаць сметанковым алеем.
Атрымліваецца смачна і зручна. Вы можаце пакласці ў халадзільнік, разагрэць у мікрахвалеўцы і хачапуры такім жа свежым.
Смачна есці!
https://bel.24health.by/yak-paradavac-syamyu-xatnyaj-bulbaj-fry-burgerami-recepty-karysnaga-fast-fuda/