Site icon Слушна

Ягадны пірог. Пакрокавы рэцэпт

Пірог з ягадамі — гэта сапраўдная асалода смакам! Страва атрымліваецца настолькі духмянай і прыгожай на выгляд, што яе нават шкада разразаць.

Пажадана выкарыстоўваць свежыя ягады. Цукар дадавайце на свой смак — калі ягады кіславатыя, тады цукру ўсыпайце крыху больш. Памятайце, што для формы большага дыяметру норму інгрэдыентаў неабходна павялічваць!

Пакрокавы рэцэпт ягаднага пірага прапануе блогер і гаспадыня харчэўні ў Тураве Алена Браніславаўна.

Як прыгатаваць пірог на смятане з ягадамі?

Інгрэдыенты

Інгрэдыенты

Для цеста

  • мука — 200 гр
  • масла вяршковае — 100 гр.
  • смятана любой тлустасці — 100 гр.
  • цукар — 50гр.
  • дробка солі

Для начынкі

  • 400-500 гр. любых сезонных ягад
  • 100 гр. цукра
  • 30 гр. крухмалу

Спосаб прыгатавання

Масла павінна быць вельмі халодным. Пераціраем яго з мукой.

Дадаем соль, цукар, смятану.

Замешваем эластычнае цеста, але не доўга, нам не патрэбна развіваць клейкавіну. Пакідаем цеста у халадзільніку на 20-30 хвілін . Можна замясіць цеста з вечара і пакінуць у холадзе, а выпякаць раніцай.

Халоднае цеста кладзем на пергамент, пасыпаны мукой, на якім будзем  выпякаць, раскатваем у кружок наўшчынёй 0,5 см.

Для начынкі ягады перабраць, памыць. Крухмал злучыць з цукрам і добра перамяшаць.

На пласт цеста высыпаць сумесь цукру і крухмалу, не даходзяцы да краёў 4-5 см..

Выкладваем на гэту сумесь ягады раўнамерным слоем.

Фарміруем пірог, загінаючы свабодны край цеста ды так, каб сярэдзіна была адкрытай.

Выпяксем пірог 30 хвілін пры 180 градусах.

Смачна есці!

📌 Гатуйце самі - гатуйце з намі!

Бісквітны кекс з разынкамі і ягадамі

Тарталетка з крэмам і свежымі ягадамі

Тварожная запяканка з ягадамі ў духоўцы

Exit mobile version