Site icon Слушна

Як прыгатаваць дранік-рулет з фаршам? Пакрокавы рэцэпт

Прапануем вам цікавы варыянт рулета. Дранікі з фаршам сталі ўжо звыклай стравай. Але калі бульбу з мясам ператварыць у рулет, дадаць у яго пабольш зеляніны і адправіць у духоўку пад сырам, атрымаецца страва смачная, годная святочнага стала.

Падаваць рулет можна хоць гарачым, хоць халодным. Можна нарэзаць яго на кавалачкі і падаць як закуску на агульны стол. Можна падаць кожнаму едаку парцыённа па рулеце.

Рэцэпт стравы падрыхтавала блогер і гаспадыня харчэўні ў Тураве Алена Браніславаўна.

Інгрэдыенты

  • 1 кг. бульбы
  • 0,5 кг. любога фарша
  • 150 гр. любога цвёрдага сыру
  • 200 гр. смятаны ці маянэзу
  • Два яйкі
  • Соль, спецыі па смаку
  • Дзве цыбуліны
  • Мука — 3 ст .л.

Спосаб прыгатавання

Бульбу трэба пачысциць і надзерці на дробнай тарцы разам з цыбуляй. Калі ваша бульба вельмі рэдкая, можна злёгку яе адціснуць.

Дадаць яйкі, соль, муку.

Добра ўсё змяшаць.

Пергамент добра змазаць сметанковым маслам. Гэта важна.

На пергамент выкласці бульбу слоем таўшчынёй 1 см.

Смятану змяшаць з соллю, часнаком і кропам.

Цыбулю парэзаць і абсмажыць да залацістага колеру.

Дадаць да цыбулі фарш, пасаліць, прыправіць спецыямі і абсмажыць да гатоўнасці.

Сыр надзерці на тарцы.

Змазаць дранік смятанным соўсам.

Выкласьці на смятану фарш.

Зверху ўсё прысыпаць сырам.

Скруціць рулет. Запякаць яго пры 200 градусах 15 хвілін.

Падаваць са смятанай . Гэіа вельмі смачна.

Exit mobile version