Site icon Слушна

Як прыгатаваць запечаную фарэль сакавітай? Пакрокавы рэцэпт

Фарэль

Фарэль — прыгожая, карысная і вельмі смачная рыба. Здаўна яна лічыцца годным прадуктам харчавання для здаровага рацыёну. Яна багатая складам карысных мікраэлементаў, мінералаў і вітамінаў, фарэль рэкамендуюць да ўжывання ўсе дыетолагі свету.

Рэцэпты прыгатавання фарэлі існуюць самыя розныя. Аднак як зрабіць так, каб фарэль атрымалася не проста смачнай, але і сакавітай? Блогер Святлана Карніцкая прапануе пакрокавы рэцэпт.

Лімон і цыбуля надаюць рыбе асаблівы водар і смак. Гатаваць рэцэпт давядзецца хутка і проста, з-за выкарыстаня фольгі скарачаецца колькасць бруднага посуду. Аўтар выкарыстоўвала фарэль нарвежскую, вы можаце выкарыстоўваць таксама любую іншую чырвоную рыбу, напрыклад, гарбушу ці сёмгу.

Інгрэдыенты

Для рыбы

  • Чырвоная рыба — (400 гр.)
  • Лімон — 1 штука
  • Цыбуля — 1 шт.
  • Перац молаты і соль — па смаку

Для спагецці

  • Спагецці
  • Вяршкі 10 або 20% — 150 мл.
  • Часнок — 2 зубчыкі
  • Сыр — 50-70 гр.
  • Сметанковае масла — 10-20 гр.

Спосаб прыгатавання

Падрыхтоўваем інгрэдыенты. Рыбу, калі яна ў вас замарожаная, размарозьце, пераклаўшы яе з маразілкі на ніжнюю паліцу халадзільніка. Набор спецый выбірайце на свой смак.

Чырвоную рыбу трэба старанна прамыць. Пасля пасаліце і дадайце спецыі. Варта ўлічыць, што калі вы выкарыстоўваеце гарбушу, то гэтая рыба не такая тлустая, як сёмга ці фарэль, таму яе дадаткова трэба змазаць алеем.

Цыбулю ачысціце і нарэжце коламі альбо паўколамі. Яна надасць рыбе сакавітасць і прыемны водар.

У невялікую форму для запякання пакладзіце падвойны ліст фольгі. Гэта трэба, каб фольга не парвалася і сок ад стравы не выцякаў з канверціка. Зверху размяркуеце парэзаны лук.

Палову лімона нарэжце тонкімі кружочкамі. Цытрусавыя добра адцяняюць смак рыбы. Пры гэтым чырвоная рыба добра ўбірае ў сябе водары спецый. Лімон пакладзіце зверху на цыбулю.

На лімонныя лустачкі пакладзіце рыбнае філе. Зверху паліце лімонным сокам. Праслойка з цыбулі і лімона пры запяканні засцерагае рыбу ад непасрэднага судотыку з гарачай формай, таму яна не падгарыць і не перасушыцца.

Цалкам загарніце рыбу ў фольгу, акуратна сабраўшы над ёй краі, каб сок не выцякаў пры запяканні.

Пастаўце рыбу ў разагрэтую да 200°С духоўку на 25 хвілін.

У гэты час гатуем спагецці.

Варым спагецці 7-8 хвілін і дастаем за пару хвілін да гатоўнасці.

На патэльні разаграваем кавалачак сметанковага масла і затым кладзем дробна нарэзаны часнок.

Падсмажваем яго да залацістага колеру, дадаем вяршкі, соль, крыху перцу, змешваем на буйным агні прыкладна 5 хвілін, вяршкі павінны загусцець. Затым дадаем на патэльню макароны і сыр. Проста змешваем лапаткай. Спагецці гатовыя!

Па заканчэнні 25 хвілін, дастаем рыбу з духоўкі.

Разгортваем канверцік з фольгі і падаем рыбу разам з цыбуляй і лімонам да стала.

Смачна есці!

Хатняя салёная скумбрыя і мінтай у сметанковым соусе. Гатуем рыбу на святочны стол

Exit mobile version