Фарэль — прыгожая, карысная і вельмі смачная рыба. Здаўна яна лічыцца годным прадуктам харчавання для здаровага рацыёну. Яна багатая складам карысных мікраэлементаў, мінералаў і вітамінаў, фарэль рэкамендуюць да ўжывання ўсе дыетолагі свету.
Рэцэпты прыгатавання фарэлі існуюць самыя розныя. Аднак як зрабіць так, каб фарэль атрымалася не проста смачнай, але і сакавітай? Блогер Святлана Карніцкая прапануе пакрокавы рэцэпт.
Лімон і цыбуля надаюць рыбе асаблівы водар і смак. Гатаваць рэцэпт давядзецца хутка і проста, з-за выкарыстаня фольгі скарачаецца колькасць бруднага посуду. Аўтар выкарыстоўвала фарэль нарвежскую, вы можаце выкарыстоўваць таксама любую іншую чырвоную рыбу, напрыклад, гарбушу ці сёмгу.
Інгрэдыенты
Для рыбы
- Чырвоная рыба — (400 гр.)
- Лімон — 1 штука
- Цыбуля — 1 шт.
- Перац молаты і соль — па смаку
Для спагецці
- Спагецці
- Вяршкі 10 або 20% — 150 мл.
- Часнок — 2 зубчыкі
- Сыр — 50-70 гр.
- Сметанковае масла — 10-20 гр.
Спосаб прыгатавання
Падрыхтоўваем інгрэдыенты. Рыбу, калі яна ў вас замарожаная, размарозьце, пераклаўшы яе з маразілкі на ніжнюю паліцу халадзільніка. Набор спецый выбірайце на свой смак.
Чырвоную рыбу трэба старанна прамыць. Пасля пасаліце і дадайце спецыі. Варта ўлічыць, што калі вы выкарыстоўваеце гарбушу, то гэтая рыба не такая тлустая, як сёмга ці фарэль, таму яе дадаткова трэба змазаць алеем.
Цыбулю ачысціце і нарэжце коламі альбо паўколамі. Яна надасць рыбе сакавітасць і прыемны водар.
У невялікую форму для запякання пакладзіце падвойны ліст фольгі. Гэта трэба, каб фольга не парвалася і сок ад стравы не выцякаў з канверціка. Зверху размяркуеце парэзаны лук.
Палову лімона нарэжце тонкімі кружочкамі. Цытрусавыя добра адцяняюць смак рыбы. Пры гэтым чырвоная рыба добра ўбірае ў сябе водары спецый. Лімон пакладзіце зверху на цыбулю.
На лімонныя лустачкі пакладзіце рыбнае філе. Зверху паліце лімонным сокам. Праслойка з цыбулі і лімона пры запяканні засцерагае рыбу ад непасрэднага судотыку з гарачай формай, таму яна не падгарыць і не перасушыцца.
Цалкам загарніце рыбу ў фольгу, акуратна сабраўшы над ёй краі, каб сок не выцякаў пры запяканні.
Пастаўце рыбу ў разагрэтую да 200°С духоўку на 25 хвілін.
У гэты час гатуем спагецці.
Варым спагецці 7-8 хвілін і дастаем за пару хвілін да гатоўнасці.
На патэльні разаграваем кавалачак сметанковага масла і затым кладзем дробна нарэзаны часнок.
Падсмажваем яго да залацістага колеру, дадаем вяршкі, соль, крыху перцу, змешваем на буйным агні прыкладна 5 хвілін, вяршкі павінны загусцець. Затым дадаем на патэльню макароны і сыр. Проста змешваем лапаткай. Спагецці гатовыя!
Па заканчэнні 25 хвілін, дастаем рыбу з духоўкі.
Разгортваем канверцік з фольгі і падаем рыбу разам з цыбуляй і лімонам да стала.
Смачна есці!
Хатняя салёная скумбрыя і мінтай у сметанковым соусе. Гатуем рыбу на святочны стол
Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by