24.11.2023
24.11.2023

Салата «Гняздо сінічкі» з курыцай. Пакрокавы рэцэпт

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Арыгінальная салата «Гняздо сінічкі» з курынай грудкай і свежым агурком уразіць вашых гасцей не толькі насычаным смакам, але і візуальным эфектам. Абсмажаная бульбяная саломка ў рэцэпце — галоўная разынка як у афармленні стравы, так і ў якасці інгрэдыента.

Блогер Святлана Карніцкая прапануе прыгатаваць салату разам.

Салат на святочны стол

Інгрэдыенты для салаты "Гняздо сінічкі"

Інгрэдыенты

  • Курынае філе — 250 гр.
  • Агурок свежы — 1 шт.
  • Яйкі курыныя — 2 шт.
  • Цыбуля чырвоная — 0,5 шт.
  • Маянэз
  • Соль — па смаку
  • Перац чорны молаты — па смаку
  • Спецыі для курыцы (часнок, перац, папрыка) — па смаку
  • Алей сланечнікавы – для смажання

Інгрэдыенты для дэкору

  • Бульба — 3 шт.
  • Яйкі перапёлчыны — 3-4 шт.
  • Кроп

Спосаб прыгатавання

Для пачатку трэба адварыць курыныя яйкі. Кладзем іх у халодную ваду, даводзім да кіпення і варым 6-7 хвілін. Затым астуджваем пад халоднай вадой.

Перапёлчыны яйкі варым 2-3 хвіліны пасля кіпення, астуджваем.

Смажым філе. Яго неабходна парэзаць на невялікія кавалачкі, дадаць спецыі: соль, перац, часнок, папрыку, алей, крыху маянэза.

Як смажыць курыцу

Абсмажваем на высокім агні з кожнага боку па 5-6 хвілін, закрываем вечкам на 7 хвілін, не памяншаючы агонь. Здымаем вечка і падсмажваем зноў з двух бакоў, пакуль не выпарыцца вадкасць.

Смажаная курыца

Бульбу трэба пачысціць, памыць і нарэзаць тонкай саломкай. Калі бульба крухмалістага гатунку, яе лепш прамыць у халоднай вадзе, каб пазбегнуць зліпання падчас смажання.

Смажым бульбу на патэльні

Абсмажваем бульбу на патэльні. Алей наліваем так, каб ён пакрываў бульбу, тады саломка атрымаецца залацістай па колеры.

Выкладваем бульбяную саломку на папяровыя ручнікі, каб прыбраць лішкі алею і бульба засталася хрумсткай.

Як смажыць бульбу на патэльні

Наразаем дробным кубікам смажаную курыную грудку. Кладзём у форму дзе будзем змешваць салату

Курыца

Дадаем вараныя курыныя яйкі, нарэзаныя дробным кубікам.

Змешваем яйкі і курыцу

Затым наразаем салодкую цыбулю дробным кубікам.

Дадаць цыбулю

Дадаем свежы агурок.

Агурок

Злучаем інгрэдыенты ў адной місцы і запраўляем маянэзам.

Змешваем інгрэдыенты

Дробна наразаем кроп.

Дробна наразаем кроп

Выкладваем салату акуратна ў форме круга на талерцы, у сярэдзіне робім паглыбленне для «гнязда». Паглыбленне пасыпаем кропам.

Паглыбленне

Кладзём перапёлчыны яйкі на кроп. Акуратна пасыпаем па крузе абсмажанай бульбяной саломкай.

Салата з бульбай і курыцый

Гатова. Смачна есці!

Салаты на святочны стол. Топ-8 смачных рэцэптаў

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Я нарадзілася і жыву ў горадзе Мінску. З дзяцінства цягнулася да творчасці і прафесію выбрала незвычайную. У 2016 годзе скончыла біялагічны факультэт БДУ, 6 гадоў кар'ернага шляху звязала з лабараторнай дыягностыкай. Вывучала прынцыпы працы медыцынскага абсталявання і навучала лекараў і лабарантаў працаваць на ім. Пастаянна пісала і стварала кароткія кіраўніцтвы, памяткі, алгарытмы, аптымізуючы працу супрацоўнікаў для спецыялістаў ва ўстановах аховы здароўя. Цяпер я блогер, SMM-спецыяліст, вучу іншых людзей, як весці сацыяльныя сеткі. У мяне ёсць свой тэлеграм-канал з рэцэптамі і тэлеграм-канал па развіццю сацыяльных сетак.