Site icon Слушна

Гарбузовыя кексы з бялковым крэмам. Пакрокавы рэцэпт

Гарбузовыя кексы

Сезон гарбуза ў разгары. Самы час парадаваць сябе смачным і простым дэсертам. Прапануем прыгатаваць у меру салодкія кексы з бялковым крэмам, у складзе якіх галоўны інгрэдыент — гарбуз.

Выпечка атрымліваецца сонечна-аранжавага колеру, духмянай і ледзь вільготнай унутры.

Гарбуз у кексах, дарэчы, практычна не адчуваецца.

Гарбуз

Інгрэдыенты:

Для цеста:

Гарбуз — 350 гр.

Яйкі — 3 шт.

Раслінны алей — 100 мл.

Цукар — 230 гр.

Пшанічная мука — 350-400 гр.

Соль — 1/4 ч.л.

Разрыхляльнік — 2 ч.л.

Можна выкарыстоўваць вострыя прыправы па смаку

Для крэму:

Бялкі яечныя — 4 шт.

Цукар — 1 шклянка

Лімонны сок — ¼ ч. л.

Спосаб прыгатавання

Гатуем цеста для кексаў

Рэжам гарбуз кавалкамі, чысцім ад лупіны.

Кладзём кавалачкі ў талерку і ставім на 5 хвілін у мікрахвалёўку на самую высокую магутнасць. Дастаем і размінаем відэльцам. Або кладзем у сатэйнік, заліваем вадой і тушым да мяккасці.

Затым зліваем ваду і перабіваем гарбуз блэндарам.

У місцы ўзбіваем міксерам яйкі, гарбузовае пюрэ, раслінны алей і цукар.

Дадаем муку, соль, разрыхляльнік, тут жа можна і карыцу дадаць для водару.

Добра ўзбіваем інгрэдыенты да аднастайнай масы.

Можна выкарыстоўваць сіліконавыя формы ці аднаразовыя.

Разліваем сумесь у змазаныя алеем формачкі. Выпякаем у разагрэтай да 180 градусаў духоўцы (прыкладна хвілін 20-25).

Гатуем крэм для кексаў:

Бялкі злёгку ўзбіваем. Дадаем цукар, лімонны сок і яшчэ ўзбіваем 1 хвіліну.

Трэба добра ўзбіць бялкі. Аўтар выкарыстоўвала рондаль, паставіла бялкі на невялікі агонь, узбівала хвілін 10-15, каб маса гусцела, пасля паступова дадавала больш лімоннага соку.

Здымаем з агню крэм, і працягваем узбіваць яшчэ некалькі хвілін, каб бялкі астылі. Агульны час узбівання 10-15 хвілін, трэба сачыць за кансістэнцыяй.

Пасля выліваем крэм ў пакет, завязваем, адразаем кончык і змазваем крэмам кексы.

Смачна есці!

Гарбузовы кекс. Пакрокавы рэцэпт

Exit mobile version