08.09.2023
08.09.2023

Каша з гарбуза. Пакрокавы рэцэпт

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Незвычайная, але знаёмая ўсім страва на аснове духмянага гарбуза адрозніваецца лёгкасцю, высокай пажыўнай каштоўнасцю і вельмі прыемным далікатным густам. Таму кашу з гарбузом выбіраюць на сняданак ці вячэру.

Духмяную аранжавую кашу рыхтуюць па-рознаму: на аснове кавалачкаў гарбуза, з даданнем малака і вяршкоў, раслінных алеяў, цукру або мёда, а таксама з дадаткам травы. Ад рэцэпту залежыць і яе каларыйнасць.

Смачны рэцэпт кашы з гарбуза прапануе блогер і гаспадыня харчэўні ў Тураве Алена Браніславаўна.

Каша з гарбуза

Інгрэдыенты

Гарбуз — 500 гр. ( ачышчаны )

Проса+рыс у любой прапорцыі — 1 шклянка (250 гр.)

Малако — 3 шклянкі (250 гр.)

Мёд — 1-2 ст.л. (можна замяніць на цукар)

Соль па смаку

Масла вяршковае — 100 гр.

Спосаб прыгатавання

Гарбуз памыць, знаць лупіну, выдаліць насенне. Парэзаць на кавалачкі альбо па жаданні нацерці на тарцы.

Скласці ў посуд , у якім будзе гатавацца каша.

Крупы добра прамыць. Можна варыць кашу толькі з просам ці толькі з рысам, альбо змяшаць іх у любой прапопцыі, галоўнае, каб атрымалася адна шклянка.

Дадаць мёд

Дадаць мёд.

Малако

Заліць усё малаком, не перамешваючы.

Пасаліць, дадаць масла.

Абавязкова накрыць вечкам. Гатаваць на пліце , у духоўцы, у печы 20-30 хвілін.

Калі будзеце запякаць у духоўцы, то за 5 хвілін да гатоўнасці здыміце вечка і дадайце яшчэ кавалачак масла, пакіньце так кашу ў духоўцы на 5-10 хвілін, каб утварылася скарынка.

 

Смачна есці!

Каша з гарбуза

https://bel.24health.by/duxmyany-borshch-z-krapivy-sakrety-prygatavannya/

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Блогер і гаспадыня харчэўні ў старажытным Тураве. Чалавек, які ведае ўсё пра беларускую кухню і нават больш.