18.03.2023
18.03.2023

Арыгінальная выпечка. Гатуем пірог-піццу «Васьміножка»

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Можна здзівіць вашых гасцей арыгінальнай падачай пірага-піцы «Васьміножка». Аўтар выкарыстоўвала гатовае пластовае дражджавое цеста, але такую фармоўку пірага можна ўжыць і для любога іншага цеста, і бездражджавога ў тым ліку.

Гатуецца пірог проста, а выглядае арыгінальна. Начынне можна відазмяняць зыходзячы з вашай фантазіі: дадаць шампіньёны дробна нарэзаныя, а можна тонкія кавалачкі вяндліны.

Інгрэдыенты

Інгрэдыенты

  • Пластовае цеста — 2 пачкі ці 800 г
  • Мацарэла — 200 г
  • Таматная падліўка — 3-4 ст л
  • Арэгана, базілік, заправа для піцы — па гусце
  • Яйка (для змазвання) —1 шт

Спосаб прыгатавання

Цеста размарозіць, і раскачаць нетоўста. Абодва кавалка.

Цеста размарозіць і раскачаць

Аўтар выкарыстоўвала пакупное цеста. Неабходна зрабіць яго круглай формы акуратна нажом.

Выкласці яго пажадана на пергамент на бляху (калі не будзе пергамента, пасыпаць бляху мукой).

Змазаць пірог кетчупам

Змазаць кетчупам або таматавай пастай (3-4 ст л).

Пасыпаць арэгана і базілікам

Пасыпаць арэгана і базілікам (прыкладна па траціне чайнай лыжкі), альбо іншымі спецыямі на ваш густ.

Дзяром

Сыр мацарэла (200 г) нацерці на буйнай тарцы. Выкласці нацёрты сыр, злёгку прыціснуць яго да цеста.

Зверху выкласці другі круг цеста, злёгку прыціснуць.

Выкласці другі пласт

Пасярэдзіне паставіць шклянку, і зрабіць надрэзы нажом.

Аўтар падзяліла на 16 частак.

Кожную частку ножкі загарнуць 4-5 разоў вакол сваёй восі, злёгку выцягваючы. Пры гэтым калі заварочваем, трымаем акуратна пальцамі поруч сярэдзіны пірага і пачынаем закручваць так, каб начынне не выпадала. Краі добра закруціць.

Узбіць яйка. І змазаць нашу «піцу-пірог». Выпякаць у папярэдне разагрэтай да 200 градусаў духоўцы, прыкладна 10-20 хвілін, глядзець па гатоўнасці.

Глядзець па гатоўнасці

Пірог-піца «Васьміножка» з сырам гатуецца проста, а атрымліваецца смачным! Можна дадаць унутр у якасці начыння маленькія кавалачкі вяндліны, тады ён атрымаецца больш сытным.

Смачна есці.

https://bel.24health.by/universalny-pradukt-yak-z-kabachka-prygatavac-shakaladny-pirog-rulet-z-tvarozhnym-syram/

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Я нарадзілася і жыву ў горадзе Мінску. З дзяцінства цягнулася да творчасці і прафесію выбрала незвычайную. У 2016 годзе скончыла біялагічны факультэт БДУ, 6 гадоў кар'ернага шляху звязала з лабараторнай дыягностыкай. Вывучала прынцыпы працы медыцынскага абсталявання і навучала лекараў і лабарантаў працаваць на ім. Пастаянна пісала і стварала кароткія кіраўніцтвы, памяткі, алгарытмы, аптымізуючы працу супрацоўнікаў для спецыялістаў ва ўстановах аховы здароўя. Цяпер я блогер, SMM-спецыяліст, вучу іншых людзей, як весці сацыяльныя сеткі. У мяне ёсць свой тэлеграм-канал з рэцэптамі і тэлеграм-канал па развіццю сацыяльных сетак.