Вам вельмі спадабаецца гэты хуткі і вельмі смачны рэцэпт шакаладнага кекса! Інгрэдыенты для яго знойдуцца ў кожнай хаце, што робіць выпечку простай у выкананні.
Можна зрабіць кекс з глазурай, а зверху ўпрыгожыць ягадамі. А можна разрэзаць на дзве часткі, і зрабіць крэм са смятаны, цукру і замарожаных ягад (вішня, клубніцы).
Рэцэпт пакарае сваёй прастатой!
Інгрэдыенты для цеста
- Мука — 1 шклянка
- Цукар — 3/4 шклянкі
- Смятана — 1 шклянка (160 г) або шосьці кісла-малочнае (можна стары кефір, ёгурт тлустасць і свежасць значэння не маюць)
- Яйка — 1 шт
- Разрыхляльнік —1,5 г л
- Раслінны алей — 2 ст л
- Какава-парашок — 2 ст л
Інгрэдыенты для соуса-глазуры
- Какава — 2 ст л
- Цукар — 2 ст л
- Смятана — 2 ст л
- Сметанковы алей — 1 ст л
Спосаб прыгатавання
Узяць 2 глыбокія талеркі.
У першую дадаць шклянку мукі, 2 ст.л. какава (пажадана прасеіць), 1,5 г л разрыхляльніка і дадаць 3/4 шклянкі цукру. Усё размяшаць.
У другой ёмістасці злёгку ўзбіць шклянку смятаны (прыкладна 160 г), 1 яйка і 2 ст л расліннага алею. Аўтар выкарыстоўвала смятану, але можна і кефір ці ёгурт.
Злучыць акуратна абедзве сумесі, усё старанна змяшаць. Аўтар узбівала блэндэрам на самай нізкай хуткасці. Узбіваць трэба пакуль цеста не стане аднастайным.
Далей бярэм форму, аўтар выкарыстоўвала звычайную сіліконавую, і змазала яе сметанковым алеем.
Гэтак жа гэта можа быць раздымная форма або форма для кексаў з дзіркай. Можна заслаць паперай для выпечкі форму з любога матэрыялу. А можна і зрабіць у формачках для кексаў.
Выкладваем цеста.
Выпякаем пры 180 градусах прыкладна 40 хвілін. Для таго, каб праверыць гатоўнасць — правяраем кулінарнай іголкай або калыпком, цеста ўжо не павінна прыліпаць.
Чакаем, калі кекс астыне.
Гатовім соус-глазуру
У маленькім рондальчыку або коўшыку змешваем усе інгрэдыенты для падліўкі: какава – 2 ст л, цукар – 2 ст л, смятана – 2 ст л, сметанковы алей – кавалачак невялікі.
Даводзім да кіпення пастаянна памешваючы. Усё павінна змяшацца ў адзіную масу.
Як пачне кіпець, зняць з агню, крыху астудзіць, можна вынесці на балкон (яна трошкі загусцее).
Гатовы кекс астудзіць і паліць глазурай, разраўноўваць можна лыжкай.
Аўтар дастала з лядоўні дурницы і ўпрыгожыла зверху імі кекс. Атрымаўся сакавіты, у меру вільготны шакаладны кекс, не прыкра-салодкі, а вельмі насычаны араматам шакаладу
Рэцэпт глазуры падыдзе на ўсе выпадкі жыцця.
Смачна есці!
Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by