Гэты торцік не пакіне нікога абыякавым, таму што ён растае ў роце. Вельмі лёгкі, а галоўнае просты. Замест вішні можна выкарыстоўваць трускаўку, замест какавы здробнены на тарцы малочны шакалад. Бісквіт і крэм атрымліваюцца не проста смачнымі, але і духмянымі.
Інгрэдыенты
Для цеста:
Яйкі — 5 шт.
Пшанічная мука — 200 г.
Цукар — 100 г.
Ванілін — 1 г.
Для крэма:
Сліўкі 20-33% — 250 г.
Маскарпонэ — 250 г.
Цукар — 150 г.
Для начыння:
Вішня без костачак — 300 г. (можна замяніць трускаўкай)
Какава — па смаку
Спосаб прыгатавання
Гатуем бісквіт. Узбіваем яйкі і цукар міксерам на высокай хуткасці. Затым дадаем ванілін і муку, узбіваем да аднастайнасці. Цеста атрымаецца не густое.
Бяром любую форму, змазваем алеем. Выкладваем наша цеста і ставім у разагрэтую да 180 градусаў духоўку на 20-25 хвілін.
У гэты час робім сок з вішні. Кладзём вішню ў рондаль, дадаем трохі воды (пару сталовых лыжак), і сталовую лыжку цукру, даводзім да кіпення, пару хвілін варым.
Гатовы корж не выцягваем з формы! Пакуль корж цёплы, насычаем яго нашым сокам з вішні. Калі не жадаеце гатаваць такі сок, можна проста падсалоджанай вадзіцай прапітаць. Насычаем добра, не шкадуем.
На прапітаны корж раўнамерна выкладваем вішню (можна замяніць на трускаўку).
Далей гатуем крэм.
За 15 хвілін да гатавання кладзем нашу асадку міксера ў маразільную камеру. Вяршкі і маскарпонэ трымаем у халадзільніку. Аўтар выкарыстоўвала вяршкі 20% (можна браць 33%), для таго каб яны ўзбіліся, іх трэба ўзбіваць астуджанымі.
Бяром міксер з маразільнай камеры і на высокай хуткасці ўзбіваем вяршкі (яны вырастуць у 2,5 разы ў аб'ёме), але не вельмі доўга ўзбіваем.
Затым дадаём цукар і працягваем узбіваць. Хвілін 5. Кансістэнцыя павінна быць густая і паветраная, як на фота.
Маскарпонэ дадаем лапаткай і змешваем акуратна, затым літаральна 30 секунд на самай нізкай хуткасці змешваем міксерам, каб крэм не стаў вадкім. Затым да аднастайнасці лапаткай утрамбоўваем.
Выкладваем атрыманы крэм на вішню і акуратна разраўноўваем.
Пасыпаем зверху тонкім пластом какавы. Для прыгажосці і густу, можна цёртым шакаладам.
Ставім наш бісквітны торт у халадзільнік на 4-4,5 гадзіны, а лепш на ноч. Ён застыне і яшчэ больш прапітаецца.
Смачна есці!
https://bel.24health.by/pirog-z-vishnyaj-ad-blogera-pakrokavy-recept/
Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by