30.08.2023
30.08.2023

Два варыянты запечаных сэндвічаў. Пакрокавы рэцэпт

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Два кавалачкі хрумсткага хлеба і апетытнае начынне з мяса, рыбы, гародніны, салаты — перакус у выглядзе сэндвіча мае велізарную папулярнасць ва ўсім свеце. Вялікая колькасць рэцэптаў і фірмовых сакрэтаў дазваляюць эксперыментаваць, ствараючы кожны раз новыя арыгінальныя спалучэнні і густы. Перакус сэндвічам ніколі не бывае сумным і аднастайным!

Сэндвіч — не вынік развіцця вулічнай ежы: ён стаў папулярным яшчэ ў XVIII стагоддзі, калі лонданскі міністр Джон Мантэгю з роду Сэндвічаў упершыню паспрабаваў гэты бутэрброд. Граф Мантэгю быў заўзятым карцёжнікам і падчас адной з гульняў ніяк не мог адлучыцца на перакус. Тады ён загадаў слугам прыгатаваць хуткі абед: абсмажыць кавалак мяса, нарэзаць сыр і пакласці начынне паміж двума кавалачкамі хлеба. З тых часоў сэндвіч садабаўся многім, і да сённяшняга дня лічыцца ідэальна хуткім і лёгкім варыянтам сняданку ці абедзеннага перакусу, які зручна ўзяць з сабой на працу ці пакласці дзіцяці ў школу.

Блогер Святлана Карніцкая прапануе свае два рэцэпты сэндвічаў. Прыгатаванне іх зойме хвілін 20.

Варыянт 1. Сэндвіч з вяндлінай, сырам, соусам з гарчыцы і гароднінай

ссылккі

інгрэдыенты

Для двух сэндвічаў

  • Тоставы хлеб — 4 лустачкі
  • Вяндліна — 50-100 г.
  • Сыр мацарэла – 3 шарыкі (150 г.)
  • Сыр — 50г.
  • Памідор — 2-3 шт.
  • Чырвоная цыбуля — 1 шт.
  • Маянэз — 2 ст.л.
  • Гарчыца — 2 ст.л.
  • Халапеньё — некалькі штук, калі любіце вастрынку
  • Масла сметанковае — 10 гр.

Спосаб прыгатавання

Наразаць вяндліну, цыбулю, сыр, памідор тонка. Змешваем маянэз і гарчыцу, атрымаецца соус.

Сэндвічы

Намазваем соусам з маянэзу і гарчыцы кожны кавалак тоставага хлеба.

Намазваем соусам кавалкі хлеба

Выкладваем на адну частку вяндліну, потым сыр.

Вяндліна і сыр

Затым выкладваем чырвоны лук, памідоры, можна крыху халапеньё, можна і без яго. Зверху яшчэ дадаём мацарэлу.

Мацароэла

Накрываем другой палоўкай тоставага хлеба, і зверху кладзем сметанковае мала тонкім пластом.

Так сэндвіч будзе хрумсткім.

Варыянт 2. Сэндвіч з мацарэллай і памідорамі

Хрумсткі сэндвіч

інгрэдыенты

Для двух сэндвічаў

  • Тоставы хлеб — 4 лустачкі
  • Сыр мацарэла — 3-4 шарыкі (150 гр.)
  • Памідор — 2-3 шт. па гусце
  • Масла сметанковае — 10 гр.

Спосаб прыгатавання

Сыр і памідор

Сыр і памідор нарэзаць тонкімі кружкамі.

Палову нарэзанага сыра кладзем на хлеб, затым выкладваем памідоры.

Сыр, памідоры

Тут можна да смаку дадаць спецыі базіліка.Зверху кладзем моцарэлу.

Сэндвічы

Затым накрываем тоставым хлебам, кладзем сметанковы алей і размяркоўваем па ўсёй паверхні тоставага хлеба.

На бляху выкладваем пергаментную паперу. Кладзём нашы сэндвічы на яе.

Сэндвічы з мацарэлай

Ставім тэмпературу 180 градусаў для духоўккі і глядзім па гатоўнасці, дастаткова хвілін 7-9.

Сэндвічы

Дастаем нашы сэндвічы і атрымліваем асалоду!

Сэндвічы 5

Смачна есці!

https://bel.24health.by/samy-smachny-slivavy-pirog-pakrokavy-recept/

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Я нарадзілася і жыву ў горадзе Мінску. З дзяцінства цягнулася да творчасці і прафесію выбрала незвычайную. У 2016 годзе скончыла біялагічны факультэт БДУ, 6 гадоў кар'ернага шляху звязала з лабараторнай дыягностыкай. Вывучала прынцыпы працы медыцынскага абсталявання і навучала лекараў і лабарантаў працаваць на ім. Пастаянна пісала і стварала кароткія кіраўніцтвы, памяткі, алгарытмы, аптымізуючы працу супрацоўнікаў для спецыялістаў ва ўстановах аховы здароўя. Цяпер я блогер, SMM-спецыяліст, вучу іншых людзей, як весці сацыяльныя сеткі. У мяне ёсць свой тэлеграм-канал з рэцэптамі і тэлеграм-канал па развіццю сацыяльных сетак.