16.06.2023
16.06.2023

Карасі ў смятане. Пакрокавы рэцэпт з фота

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Карась — гэта рыба сямейства карпавых. Яна дастаткова распаўсюджаная і папулярная. З карася можна прыгатаваць шмат смачных блюд. Паколькі ён змяшчае мала тлушчу і шмат бялку, з’яўляецца палезеным для фігуры і здароўя.

Пахудзенне з гэтай рыбай будзе праходзіць эфектыўна і лёгка. Акрамя таго, карасі малакаларыйная, таму не дабавяць вам лішніх кілаграмаў. Яшчэ рэгулярнае ўжыванне гэтага прадукта дапамагае знізіць узровень цукру ў крыві.

Блогер і гаспадыня харчэўні ў Тураве Алена Браніславаўва гатуе вельмі смачныя карасі ў смятане. Пакрокавым рэцэптам яна падзялілася з намі.

Інгрэдыенты

карасі

  • Карасі
  • Цыбуля
  • Кроп
  • Смятана
  • Гарчыца
  • Соль
  • Спецыі

Спосаб прыгатавання

Карасі 2

Карасёў пачысціць і абавязкова выдаліць жабры.

Вострым нажом зрабіць глыбокія надрэзы па спіне па ўсёй даўжыні.

Рыбу пасаліць

Рыбку пасаліць, нацерці спецыямі і пакінуць марынавацца на 15-20 хвілін.

Цыбулю парэзаць паўкольцамі і абсмажыць на алеі да празрыстасці, пасаліць.

Зеляніна

У смятану дадаць гарчыцу, соль, спецыі і дробна парэзаную зеляніну.

Большую частку абсмажанай цыбулі выкласці ў форму, меньшую разам з алеем, на якім яна смажылася, дадаць ў смятану.

У кожную рыбу пакласці невялікі кавалачак сметанковага масла і пару галінак свежага кропу.

Выкласці рыбу ў форму на цыбулю, зверху паліць соўсам.

Карасі

Выпякаць пры 200 градусах прыкладна гадзіну. Ужываць з любым гарнірам, паліўшы яго цыбульна-смятанным соусам.

Смачна есці!

https://bel.24health.by/leshch-farshyravany-krupami-garodninaj-pakrokavy-recept/

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Блогер і гаспадыня харчэўні ў старажытным Тураве. Чалавек, які ведае ўсё пра беларускую кухню і нават больш.