26.08.2024
26.08.2024

Полацкія сырнікі. Пакрокавы рэцэпт

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Сырнікі па-полацку – гэта традыцыйная беларуская страва, якая гатуецца з тварагу, яек, мукі і цукру, і, як правіла, падаюцца яны са смятанай ці варэннем. Дзякуючы свайму далікатнаму смаку і водару сырнікі стануць для вас любімым дэсертам ці сняданкам.

Рэцэпт іх прыгатавання прапануе блогер і гаспадыня харчэўні ў Тураве Алена Браніславаўна.

Інгрэдыенты для сырнікаў

Інгрэдыенты

  • 500 гр. тварагу
  • 130-150 гр. мукі
  • 50 гр. цукру
  • 1 яйка

 Для соуса

  • Смятана любой тлустасці — 400-500 гр.
  • Цукар — 100 гр. альбо па смаку
  • Ванільны цукар
  • Масла сметанковае — 50 гр.
  • Мак — 3 ст. л.

Спосаб прыгатавання

Калі ваш тварог вельмі вільготны, адцісніце яго праз марлю. Для сырнікаў змяшайце разам цукар, муку, тварог і яйка.

Замясіце мяккае, прыемнае цеста, яно будзе трохі ліпнуць да рук, гэта нармальна.

Сфарміруйце з цеста шарыкі велічынёй з грэцкі арэх (прыкладна 30 шт.) і пакладзіце іх у маразілку на 30 хвілін, так потым лягчэй будзе абсмажваць.

Абсмажце сырнікі ў добра разагрэтым алеі да румянага колеру, выкладзіце на папяровы ручнік , каб сцякло лішняе масла.

Складзіце ў любую зручную для вас форму і залейце соусам.

Для соуса змяшайце смятану, масла, цукар, ванільны цукар і прамыты мак.

Мак

Пастаўце на агонь і падагрэйце, каб масла разыйшлося, але не кіпяціце!

Залійце сырнікі соусам, запякайце ў духоўцы пры 180 градусах 15-20 хвілін.

Смачна есці!

Каўрыжка з варэння. Пакрокавы рэцэпт

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Блогер і гаспадыня харчэўні ў старажытным Тураве. Чалавек, які ведае ўсё пра беларускую кухню і нават больш.