Усе мы з дзяцінства памятаем шакаладную каўбасу. Гэты вельмі смачны і просты ласунак гатуецца без выпечкі, а для многіх ён дагэтуль з'яўляецца першым кулінарным эксперыментам.
Прапануем акунуцца ва ўспаміны і прыгатаваць гэты апетытны дэсерт.
Інгрэдыенты для шакаладнай каўбасы
- Печыва цукровае (сметанковае) — 200 г
- Масла сметанковае (пакаёвай тэмпературы) — 80 г, можна і менш
- Малако — 50 мл (па гусце)
- Згушчанае малако — палова банкі або 200 г
- Арэхі любыя — 50 г (па гусце)
- Разынкі — 50 г (па гусце)
- Какава — 2 ст л
Проста і густоўна. Як прыгатаваць штрудзель са слівамі і арэхамі?
Спосаб прыгатавання
Печыва (200 г) здрабніць, але не ў пацяруху, а каб былі невялікія кавалачкі.
Здрабніць арэхі. Дадаць здробненыя арэхі (у аўтара лясны арэх, можна выкарыстоўваць фундук, грэцкі арэх і г.д.) і какава (2 ст.л.) у печыва. Змяшаць лыжкай.
Дадаць малако (50 мл). Змяшаць лыжкай.
Дадаць згушчанае малако 200 г (паўбанкі). Змяшаць лыжкай.
Загадзя заліць кіпенем разынкі, перамяшаць, пакінуць на пару хвілін і зліць ваду. Дадаць разынкі ў сумесь. Змяшаць лыжкай.
Дадаць сметанковае масла (80 г). Добра змяшаць лыжкай. Сумесь не павінна быць вельмі вадкай ці вельмі густой.
Дастаць чысты пакет і падвярнуць яго, каб пераліць туды сумесь.
Згарнуць, сфарміраваўшы форму каўбасы. Пакласці ў маразільную камеру на гадзіну-паўтары.
Дастаем з камеры, пасля з пакета, выкладваем на форму, разразаем на кавалачкі і можна спрабаваць на густ.
Смачна есці!
https://bel.24health.by/xutka-byudzhetna-yak-zrabic-shakaladnuyu-pastu-u-xatnix-umovax/
Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by