20.01.2023
20.01.2023

Родам з дзяцінства. Гатуем шакаладную каўбасу

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Усе мы з дзяцінства памятаем шакаладную каўбасу. Гэты вельмі смачны і просты ласунак гатуецца без выпечкі, а для многіх ён дагэтуль з'яўляецца першым кулінарным эксперыментам.

Прапануем акунуцца ва ўспаміны і прыгатаваць гэты апетытны дэсерт.

Інгрэдыенты для шакаладнай каўбасы

 Інгрэдыенты для шакаладнай каўбасы

  • Печыва цукровае (сметанковае) — 200 г
  • Масла сметанковае (пакаёвай тэмпературы) — 80 г, можна і менш
  • Малако — 50 мл (па гусце)
  • Згушчанае малако — палова банкі або 200 г
  • Арэхі любыя — 50 г (па гусце)
  • Разынкі — 50 г (па гусце)
  • Какава — 2 ст л

Проста і густоўна. Як прыгатаваць штрудзель са слівамі і арэхамі?

Спосаб прыгатавання

Здрабніць печыва для шакаладнай каўбасы

 Печыва (200 г) здрабніць, але не ў пацяруху, а каб былі невялікія кавалачкі.

Здрабніць арэхі для шакаладнай каўбасы

Здрабніць арэхі. Дадаць здробненыя арэхі (у аўтара лясны арэх, можна выкарыстоўваць фундук, грэцкі арэх і г.д.) і какава (2 ст.л.) у печыва. Змяшаць лыжкай.

Дадаць звычайнае малако ў шакаладную калбасу

Дадаць малако (50 мл). Змяшаць лыжкай.

Дадаць згушчанае малако ў шакаладную каўбасу

Дадаць згушчанае малако 200 г (паўбанкі). Змяшаць лыжкай.

Заліць кіпенем разынкі для шакаладнай каўбасы

Загадзя заліць кіпенем разынкі, перамяшаць, пакінуць на пару хвілін і зліць ваду. Дадаць разынкі ў сумесь. Змяшаць лыжкай.

Дадаць сметанковы алей у шакаладную каўбасу

Дадаць сметанковае масла (80 г). Добра змяшаць лыжкай. Сумесь не павінна быць вельмі вадкай ці вельмі густой.

Заліць сумесь для шакаладнай каўбасы ў пакет

Дастаць чысты пакет і падвярнуць яго, каб пераліць туды сумесь.

Згарнуць у каўбасу пакет з печывам

Згарнуць, сфарміраваўшы форму каўбасы. Пакласці ў маразільную камеру на гадзіну-паўтары.

Дастаем з лядоўні шакаладную казбасу

Дастаем з камеры, пасля з пакета, выкладваем на форму, разразаем на кавалачкі і можна спрабаваць на густ.

Смачна есці!

https://bel.24health.by/xutka-byudzhetna-yak-zrabic-shakaladnuyu-pastu-u-xatnix-umovax/

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Я нарадзілася і жыву ў горадзе Мінску. З дзяцінства цягнулася да творчасці і прафесію выбрала незвычайную. У 2016 годзе скончыла біялагічны факультэт БДУ, 6 гадоў кар'ернага шляху звязала з лабараторнай дыягностыкай. Вывучала прынцыпы працы медыцынскага абсталявання і навучала лекараў і лабарантаў працаваць на ім. Пастаянна пісала і стварала кароткія кіраўніцтвы, памяткі, алгарытмы, аптымізуючы працу супрацоўнікаў для спецыялістаў ва ўстановах аховы здароўя. Цяпер я блогер, SMM-спецыяліст, вучу іншых людзей, як весці сацыяльныя сеткі. У мяне ёсць свой тэлеграм-канал з рэцэптамі і тэлеграм-канал па развіццю сацыяльных сетак.