01.09.2023
01.09.2023

Сакавітыя беляшы. Пакрокавы рэцэпт

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Беляшы — смачная страва, якая першапачаткова была прыгатавана на кухні сялян. Паступова мучны выраб з мясным начыннем стаў папулярным і перайшоў з хатняй кухні ў рэстараннае меню. Але самы сапраўдны смак гэтай стравы можна атрымаць прыгатаваўшы яе самастойна.

Працэс гатавання бяляшоў — сапраўдны рытуал, які патрабуе цярпення, любові да кулінарыі і добрых думак.

Прапануем вам рэцэпт сакавітых белашоў ад блогера і гаспадыні харчэўні ў Тураве Алены Браніславаўны.

Інгрэдыенты для беляшоў

Інгрэдыенты

  • Мука — 800 гр.
  • Вада — 500 гр.
  • Соль — 1 ч.л.
  • Цукар —1 ст.л.
  • Алей — 70 гр.
  • Дрожжы — 15 гр. альбо 5 гр. сухіх
  • Фарш любы
  • Цыбуля
  • Спецыі

Спосабы прыгатавання

Дрожжы растварыць у цёплай вадзе, дадаць соль, цукар, алей.

Паступова дадаць муку. Можа спатрэбіцца трохі больш ці меньш.

Цеста спачатку будзе ліпнуць да рук, пасля замесу зробіцца гладкім і мяккім.

Накрыць цеста ручніком і пакінуць на бражэнне, праз 30 хвілін цеста скласці ад бакоў да цэнтра.

У фарш дадаць 100-150 гр. ледзяной вады, мелка здробненую цыбулю, соль, спецыі.

Цеста раздзяліць на патрэбную колькасць кавалкаў.

Сфарміраваць беляшы любым зручным спосабам.

Абсмажыць іх з абодзьвюх бакоў да гатоўнасці. Калі будзеце фарміраваць беляшы адкрытыя, абавязкова кладзіце іх ў алей дзірачкай уніз.

Беляшы

Гатова. Смачна есці!

https://bel.24health.by/xachapury-na-patelni-pakrokavy-recept/

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Блогер і гаспадыня харчэўні ў старажытным Тураве. Чалавек, які ведае ўсё пра беларускую кухню і нават больш.