22.06.2024
22.06.2024

Бісквітны кекс з разынкамі і ягадамі. Пакрокавы рэцэпт

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Просты і хуткі рэцэпт бісквітнага кекса з ягадамі будзе вельмі актуальны ў летні перыяд. Інгрэдыенты для кекса знойдуцца ў кожнай гаспадыні, таму ён просты ў гатаванні. Ягады можна выкарыстоўваць любыя, кекс атрымаецца духмяны і з лёгкай кіслінкай.

Гэта вельмі просты рэцэпт без выкарыстання соды. Толькі мука, яйкі, цукар і невялікая дробка солі. Менавіта такія інгрэдыенты выкарыстоўваюцца для класічнага пышнага бісквіту, які атрымаецца ў кожнай гаспадыні, калі прытрымлівацца ўсіх рэкамендацый.

Пакрокавы рэцэпт смачнага дэсерту прапануе блогер Святлана Карніцкая.

Інгрэдыенты

Інгрэдыенты

  • Яйкі — 5 шт.
  • Мука — 240 гр. (1,5 шклянкі)
  • Цукар — 140 гр.
  • Смятана — 2-3 ст.л.
  • Разрыхляльнік — 2 ч.л.
  • Крухмал — 3 ст.л.
  • Соль — 1 дробка
  • Разынкі — па смаку (траціну шклянкі)
  • Любыя ягады

Спосаб прыгатавання

 Яйкі з цукрам і дробкай солі ўзбіць да з'яўлення пены. Пачынаць з нізкіх абарачэнняў міксера і паступова павялічваць іх (хвіліны 2-5).

Вось так будзе выглядаць маса пасля ўзбівання яек.

Разынкі трэба добра прамыць і заліць кіпенем на некалькі хвілін, затым зліць ваду, а разынкі выкласці на сурвэткі і абсушыць.

Разынкі

Дадаём крухмал.

Дадаем смятану і пару лыжак разрыхляльніка.

Крухмал

 

Узбіваем міксерам, каб змяшаць усе інгрэдыенты. Пачынаем уводзіць муку і акуратна змешваць міксерам.

Пасля таго, як увялі муку, дадаем высушаныя разынкі. І змешваем ужо акуратна лапаткай.

Разынкі з цестам

У гэты час уключыце разагравацца духоўку да 180 градусаў.

Цеста

Цеста перакладаем у форму, аўтар выкарыстоўвала керамічную, засцілаем пергаментнай паперай, можна выкарыстоўваць любую іншую форму. Дно формы можна не засцілаць пергаментам, а проста змзаць сметанковым алеем.

Наразаем ягады, кавалачкамі трускаўку, і зверху выкладваем буржмель.

Кекс

Ставім кекс у разагрэтую духоўку, выпякаем пры 180 градусах каля 30 хвілін. Першыя 20 хвілін духоўку не адчыняем зусім.

Гатоўнасць дэсерту можна праверыць драўлянай шпажкай ці проста націснуць на бісквіт — ён павінен злёгку спружыніць. Гатоваму бісквіту даць астыць у форме хвілін 15. Пасля толькі перакласці ў іншы посуд.

Раніцай атрымліваем асалоду!

Смачна есці!

Бананавыя пончыкі. Пакрокавы рэцэпт

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Я нарадзілася і жыву ў горадзе Мінску. З дзяцінства цягнулася да творчасці і прафесію выбрала незвычайную. У 2016 годзе скончыла біялагічны факультэт БДУ, 6 гадоў кар'ернага шляху звязала з лабараторнай дыягностыкай. Вывучала прынцыпы працы медыцынскага абсталявання і навучала лекараў і лабарантаў працаваць на ім. Пастаянна пісала і стварала кароткія кіраўніцтвы, памяткі, алгарытмы, аптымізуючы працу супрацоўнікаў для спецыялістаў ва ўстановах аховы здароўя. Цяпер я блогер, SMM-спецыяліст, вучу іншых людзей, як весці сацыяльныя сеткі. У мяне ёсць свой тэлеграм-канал з рэцэптамі і тэлеграм-канал па развіццю сацыяльных сетак.