Бліны з тушанай капустай і грыбами — вельмі смачныя, з хрумсткай скарыначкай і сакавітым начыннем. Іх можна падаваць як самастойную страву, са смятанай або соусам, а таксама ў якасці дадатку да першых страў.
Як правільна падрыхтаваць грыбы, сабраныя ў лесе, да замарозкі?
Спачатку трэба перабраць грыбы, адрэзаць лішняе. Калі мы гатуем, напрыклад, апенькі, неабходна зразаць ножку на 3/4, калі грыб пабольш, ножка будзе сухая, яе зразаем цалкам, буйны капялюшык разразаем на некалькі частак.
Перабіраем грыбы, пасля замочваем у халоднай вадзе на 5-10 хвілін, зліваем ваду з лясным брудам. Затым нам спатрэбяцца буйныя рондалі для варэння. Трэба разумець, што грыбы ўварацца, іх стане значна менш.
Перад замарозкай варым грыбы ў два этапы. Першы раз пасля кіпення вады хвілін 10. Другі — зліваем ваду і варым грыбы мінімальна 40-60 хвілін. Зліваем ваду і даем грыбам астыць. Пасля раскладваем іх па пакуначках і замарожваем.
Замарожаныя грыбы гатуюцца 15-20 хвілін пасля закіпання. Калі будзем смажыць іх на патэльні, варыць не трэба, можна адразу выкладваць на агонь.
Прыгатуем сёння рэцэпт бліноў з начыннем з апенек і тушанай капусты.
Інгрэдыенты для начыння
- Грыбы — 300 гр.
- Цыбуля — 1 шт.
- Морква — 2 шт.
- Капуста — палова невялікага качана
- Раслінны алей — для смажання
- Таматавая паста — некалькі сталовых лыжак
- Соль, часнок молаты, молаты чорны перац — па смаку
Інгрэдыенты для бліноў
- Малако — 500 мл.
- Яйкі — 3 шт.
- Мука — 200 гр.
- Масла сметанковае (або расліннае) — 30 гр. (2 ст. л.)
- Цукар — 30 гр. (2 ст. л.)
- Соль — 2-3 гр (1/2 ч. л.)
Спосаб прыгатавання
Гатуем бліны.
Змешваем яйкі, цукар і соль да аднастайнасці міксерам, калатоўкай ці проста відэльцам. Дадаем да яечнай масы невялікую частку малака, прыкладна 100-150 мл. Дадаем муку, астатняе малако і змешваем міксерам. Пасля дадаём сметанковы растоплены алей. Смажым бліны.
Гатуем начынне.
Рэжам лук на кавалачкі, і засмажваем да празрыстасці на патэльні.
Рэжам грыбы (у нашым выпадку апенькі) на маленькія кавалачкі. Кладзём на патэльню і смажым хвілін 5-7.
Моркву трэба надзерці на буйнай тарцы, кладзем яе на патэльню. Дадаем алей і працягваем смажыць і памешваць пры неабходнасці.
Пасля нашаткоўваем капусту нажом, дадаём на патэльню, змешваем з іншымі інгрэдыентамі і накрываем вечкам.
Праз 5 хвілін дадаём таматавую пасту і спецыі, солім.
Закрываем вечкам і тушым нашу капусту прыкладна хвілін 20, але важна глядзець па гатоўнасці, капуста павінна стаць мяккай.
Затым бяром блінчык і выкладваем 2-3 лыжкі начыння ў сяэдзіну і заварочваем.
Бліны захоўваем у халадзільніку, іх можна есці халоднымі ці можна падагрэць у мікрахвалеўцы. Смачна есці!
Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by