Бярозавы сок — пажыўны і духмяны напой, вядомы кожнаму з дзіцячых гадоў. Гэты каштоўны прадукт з'яўляецца прыродным энергетыкам, які не толькі выкарыстоўваецца як напой, але з’яўляецца дапаможнікам у медыцыне, і ў касметалогіі.
Кожная гаспадыня мае свае сакрэты нарыхтовак, але не ўсе ведаюць як правільна кансервіраваць драўняны сок бярозы. Класічныя рэцэпты нарыхтоўкі бярозавага соку дазволяць без лішніх клопатаў захаваць напой да самай зімы, а аўтарскія варыянты прыгатавання — парадаваць сябе і навакольных непаўторным смакам. Максімальная колькасць вітамінаў і мінералаў захоўваецца ў нарыхтоўках, якія не падвяргаюцца кіпячэнню. Акрамя гэтага бярозавы сок лічыцца нізкакаларыйным напоем, а ўзровень калорый гэтага прадукта можна самастойна кантраляваць пры даданні цукру.
Пакрокавы рэцэпт нарыхтоўкі бярозавага соку прапануе блогер і гаспадыня харчэўні ў Тураве Алена Браніславаўна.
Інгрэдыенты
- Сок бярозавы
- Цукар
- Лімонная кіслата
- Галінкі смародзіны
Спосаб прыгатавання
Галінкі смародзіны трэба парэзаць так, каб яны памяшчаліся ў слоік. Абдайце іх крутым кіпенем і пакіньце так на 10 хвілін.
Слоікі трэба добра памыць, не стэрылізаваць, пакласці ў кожны слоік па галінцы.
Накрыўкі пракіпяціць.
Сок працадзіць і давесці да кіпення. На 3 літры соку дадаць 1 чайную лыжку без горкі лімоннай кіслаты і 100 гр. цукру.
Гарачы сок разліць па слоіках, закатаць.
Слоікі перавярнуць, пакінуць да поўнага астывання.
Каму неабходна піць бярозавы сок? Карысць прадукта + 5 рэцэптаў кансервацыі
Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by