- Бліны з начынкай
- Мясная начынка для бліноў з ялавічыны
- Начынка для бліноў з курыцай і брокалі
- Бліны з печанню
- Начынка для бліноў з чырвонай рыбай
- Начынка для бліноў з тварагу
- Бліны з вяндлінай і сырам
- Бліны з шампіньёнамі, шпінатам і сметанковым сырам
- Бліны з начынкай са свежай капусты
- Начынне з адварной бульбы з мясам
Бліны можна есці на сняданак, абед і вячэру – яны выдатна спалучаюцца з рознымі начынками: мясной, рыбнай, сырнай, агародніннай.
Ідэальныя бліны павінны быць тонкімі і лёгка згортвацца. Для таго, каб не памыліцца з колькасцю начынки, перад раскладкай яе лепш падзяліць на столькі частак, колькі маецца блінцоў. Пры жаданні бліны можна прыгатаваць загадзя і замарозіць празапас.
да зместуБліны з начынкай
Мясная начынка для бліноў з ялавічыны
Каб мяса не было сухім, у яго можна дадаць булён.
Колькасць інгрэдыентаў паказваецца ў разліку прыкладна на 15 бліноў.
Інгрэдыенты
- Ялавічына - 0,7 кг
- 1 буйная цыбуліна
- Па адной ст. лыжцы алею сметанковага і расліннага
- Мука - 1 ст.л.
- Соль і перац - па гусце
- Мясны булён - 2-3 ст.л.
Пакрокавая падрыхтоўка
Мяса адварыць да гатоўнасці і астудзіць. Некалькі лыжак булёна пакінуць — ён спатрэбіцца для фаршу, астатні выкарыстоўваць па патрэбе. Мяса здрабніць (дробна нарэзаць або перакруціць на мясасечцы).
Цыбулю пачысціць, нашаткаваць, абсмажыць на раслінным алеі да зарумяньвання. Затым дадаць сметанковы алей і пакінуць на агні на пару хвілін.
Усыпаць у цыбулю муку і пячы яшчэ 2-3 хвіліны.
Выкласці да цыбулі мясны фарш, уліць булён і тушыць пакуль начынка не стане густой. Пасаліць, паперчыць і старанна размяшаць.
На адзін бок бліна выкласці па 2-3 сталовых лыжкі мяснога начыння і згарнуць рулецік.
Перад падачай абсмажыць бліны на сметанковым алеі да з'яўлення румянай скарыначкі.
Падаваць бліны з мясной начынкай лепш са смятанай ці ёгуртам.
да зместуНачынка для бліноў з курыцай і брокалі
Названая колькасць разлічана прыкладна на 16 бліноў. Курыцу для начынкі можна выкарыстоўваць як смажаную, так і запечаную ці адварную.
Інгрэдыенты
- Брокалі - 0,4 кг
- Курыца (гатовая) - 0,4 кг
- Грыбы (шампіньёны) - 200 гр
- Сыр - 300 гр
- Сметанковае масла - 2 ст.л.
- Мука - 3-4 ст.л.
- Малако
Пакрокавая падрыхтоўка
Грыбы ачысціць і нябуйна нарэзаць. Абсмажваць некалькі хвілін на патэльні з разагрэтым сметанковым алеем.
Брокалі падзяліць на суквецці і злёгку адварыць. Затым перакласці ў патэльню, дадаць нарэзаную дробнымі кавалачкамі курыцу і нацёрты на буйнай тарцы сыр – 100 грамаў.
На кожны блін выкласці па некалькі лыжак начынкі і згарнуць іх канверцікам. Змясціць у гарачатрывалы посуд.
Для соусу, неабходнага для залівання бліноў, абсмажыць муку на сметанковым алеі да залацістага колеру, дадаць малако. Пасаліць і, старанна змешваючы, трымаць на слабым агні, пакуль соус не згусне.
Паліць соусам бліны. Пакінуты сыр нацерці і пасыпаць зверху. Паставіць у духоўку, разагрэтую да 180 ° C, прыкладна на 25 хвілін
да зместуБліны з печанню
Начынкі хопіць прыкладна на 10 бліноў. Гэты рэцэпт прыйдзецца даспадобы нават тым, хто не вельмі любіць печань.
Інгрэдыенты
- Курыная печань - 350 гр
- 1 яйка
- Паніровачныя сухары - 2 ст.л.
- Маянэз - 1 ст.л.
- 1 цыбуліна
- Сметанковае масла - 4-5 ст.л.
- Перац (востры, духмяны) і соль - па гусце
Пакрокавая падрыхтоўка
Курыную печань перабраць, выразаць жоўцевыя пратокі. Замачыць у падсоленай вадзе прыкладна на гадзіну.
Пачысціць цыбулю і нарэзаць дробна, абсмажыць да зарумяньвання ў разагрэтым раслінным алеі.
Калі печань буйная, можна разразаць яе напалову. Дадаць некалькі лыжак вады, накрыць вечкам і тушыць каля 15 хвілін. Гатоўнасць печані можна праверыць, пракалоўшы яе відэльцам – печань павінна быць у меру мяккай і не мець усярэдзіне прожылкаў крыві.
Тушаную з цыбуляй печань астудзіць і перамалоць на мясасечцы.
У пячоначную масу ўбіць яйка, дадаць маянэз, усыпаць паніровачныя сухары і спецыі. Старанна перамяшаць.
У сярэдзіну кожнага бліна пакласці па 2 ст. лыжкі пячоначнай начынкі і загарнуць канверцікам.
Перад падачай злёгку абсмажыць на алеі.
да зместуНачынка для бліноў з чырвонай рыбай
Выкарыстоўваць для начынкі можна любы тып маласольнай чырвонай рыбы, а пры жаданні і чырвоную ікру.
Інгрэдыенты
- Ласось маласольны - 200 гр
- Тварог - 0,5 кг
- Смятана - 5 ст.л.
- Соль - па гусце
- Зеляніна (кроп, пятрушка) – пучок
Пакрокавая падрыхтоўка
Зеляніну памыць і дробна насекчы. Выкласці ў міску тварог і зеляніну, заправіць смятанай і пасаліць. Змяшаць.
Ласось дробна наразаць і дадаць да тварожнай масы.
На кожны блінчык выкласці некалькі лыжак начынкі. Скласці любым зручным спосабам і злёгку абсмажыць на разагрэтай патэльні.
Складайце блінцы так, як вам падабаецца, і злёгку абсмажце іх на разагрэтым алеі.
Бліны можна падаваць як у гарачым, так і ў халодным выглядзе. Пры жаданні зверху іх можна ўпрыгожыць чырвонай ікрой.
да зместуНачынка для бліноў з тварагу
Гэта начынка бясспрэчна спадабаецца тым, хто любіць пікантную ежу ці па якіх-небудзь прычынах не жадае есці мяса. Тварог лепш выкарыстоўваць не зярнёны.
Інгрэдыенты
- Тварог - 0,5 кг
- Смятана - 2 ст.л.
- Зеляніна (кінза, пятрушка, кроп) - пучок
- Часнок - 3-4 зубчыка
- 1 чырвоны востры перац
- Соль - па гусце
- Пару сталовых лыжак алею сметанковага
Пакрокавая падрыхтоўка
Калі тварог грубаваты ці вы ўзялі зярнёны, лепш яго перабіць блэндэрам ці перацерці праз сіта.
Зеляніну памыць, выдаліць жорсткія часткі і дробна насекчы.
Часнок таксама дробна нарэзаць ці нацерці на дробнай тарцы.
Тварог адправіць у міску, дадаць смятану, соль, зеляніну, нарэзаны чырвоны перац і часнок.
На блін выкласці некалькі лыжак начынкі і загарнуць любым спосабам. Абсмажыць на разагрэтай патэльні ў алеі да зарумяньвання.
Пры падачы дадаць зверху некалькі лыжак сметаны.
да зместуБліны з вяндлінай і сырам
Варыянт хуткай, але смачнай начынкі – з ёй бліны можна ёсць як у гарачым, так і ў халодным выглядзе.
Інгрэдыенты
- Вяндліна гарачага вэнджання (нятлустая) - 200 гр
- Сыр - 300 гр
- Цыбуля - 1 шт.
- Масла сметанковае - 1-2 ст.л.
- Перац чорны, соль - па гусце
Пакрокавая падрыхтоўка
Цыбулю пачысціць, дробна нарэзаць. Абсмажыць у сметанковым алеі да светла-карычневага колеру.
Вяндліну наразаць тонкай саломкай. Сыр нацерці на буйнай тарцы.
Змяшаць усе інгрэдыенты ў місцы, дадаць соль і молаты перац.
Выкласці начынку на кожны блінчык і загарнуць канверцікам.
Перад падачай абсмажыць бліны на патэльні, каб сыр хораша падрумяніўся і расплавіўся.
да зместуБліны з шампіньёнамі, шпінатам і сметанковым сырам
Бліны з такой начынкай выдатна падыдуць для сняданку, абеду ці вячэры. Іх можна прыгатаваць загадзя і пакінуць у форме ў халадзільніку. Начынкі хопіць прыкладна на 10 бліноў.
Інгрэдыенты
- Шампіньёны - 400 гр
- Шпінат - 100 гр
- Сметанкавы сыр - 100 гр
- Мацарэла - 100 гр
- Часнок - 2-3 зубчыкі
- Пятрушка (па жаданні)
- Масла сметанковае - 2-3 ст.л.
- Соль - па гусце
Пакрокавая падрыхтоўка
Памытыя грыбы парэзаць тонкімі лустачкамі. Калі лісце шпінату буйнае, разрэзаць, але не дробна.
Разагрэць алей у патэльні і абсмажыць на ёй грыбы прыкладна 10 хвілін.
Часнок і пятрушку дробна парэзаць і выкласці ў грыбы. Дадаць шпінат (можна выкарыстоўваць марожаны, аднак яго трэба загадзя размарозіць) і пасаліць. Праз 2-3 хвіліны пакласці сметанковы сыр і змяшаць.
Выкласці начынку з грыбоў і шпінату ў цэнтр бліна, размеркаваць па ўсёй даўжыні, згарнуць трубачкай. Пакласці ў вогнетрывалую форму, пасыпаць раскрышанай мацарэлай.
Накрыць зверху фальгой і паставіць у духоўку, разагрэтую да 180 ° C, прыкладна на 15 хвілін – каб расплавіўся сыр.
Падаваць бліны ў гарачым выглядзе.
да зместуБліны з начынкай са свежай капусты
Варыянт для тых, хто не ўжывае мяса ці жадае мець у рацыёне больш гародніны.
Інгрэдыенты
- Капуста - 300 гр
- Цыбуля - 2 шт.
- 1 яйка
- Масла сметанковае - 2 ст.л.
- Спецыі, соль, чорны перац - па гусце
Пакрокавая падрыхтоўка
Цыбулю пачысціць, дробна нарэзаць і абсмажыць на разагрэтым сметанковым алеі да празрыстасці.
Капусту нарэзаць саломкай, выкласці на асобную патэльню, дадаць некалькі лыжак вады і тушыць, пакуль не стане мяккай.
Дадаць да капусты цыбулю, соль і спецыі. Убіць яйка і змяшаць.
Падзяліць начынку на столькі частак, колькі маецца бліноў. Кожны блінчык згарнуць канверцікам і злёгку абсмажыць.
да зместуНачынне з адварной бульбы з мясам
Усе інгрэдыенты можна падрыхтаваць загадзя.
Інгрэдыенты
- Бульба - 200 гр
- Мяса - 150 гр
- Цыбуля - 1 шт.
- Сметанковае масла - 1 ст.л.
- Пятрушка, соль, перац - па гусце
Пакрокавая падрыхтоўка
Бульбу адварыць і расцерці, як для пюрэ.
Мяса дробна насекчы або прапусціць праз мясасечку.
Цыбулю невяліка нарэзаць і злёгку абсмажыць. Дадаць фарш і, змешваючы, абсмажваць да гатовасці.
Бульбу і фарш змяшаць у асобнай місцы, усыпаць соль і прыправы. Зеляніну памыць, дробна насекчы і выкласці ў фарш.
Атрыманую масу раскласці па блінах, затым загарнуць кожны канверцікам.
Перад падачай абсмажыць, можна пакласці на талерку да бліноў па лыжцы смятаны.
Прыемнага апетыту!
Гатуйце па нашых рэцэптах 🙂
https://bel.24health.by/tonkiya-bliny-albo-tradycyjnaya-strava-belaruskaj-kuxni-recept-nalisnikau-z-tvaragom/
Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by