Галушкі з салам і цыбуляй — страва сытная, смачная і вельмі каларытная! Здавалася б, звычайныя «вушкі» з цеста, адвараныя ў вадзе, — гэта не вельмі цікава, а паспрабуйце дапоўніць іх духмянымі шкваркамі са смажанай цыбуляй — страва ўміг зменіцца, адарвацца не зможаце!
Рэцэпт галушак са шкваркамі прапануе блогер і гаспадыня харчэўні ў Тураве Алена Браніславаўна.
Інгрэдыенты
- Бульба,
- Цыбуля
- Сала
- Грудзінка
- Соль
- Спецыі
Спосаб прыгатавання
Бульбу пачысціць і надзерці на самай дробнай тарцы.
Адціснуць праз марлю амаль да сухога стану. Даць пастаяць бульбяному соку, каб крухмал асеў.
Злучыць бульбу і крухмал.
Добра ўсё перамяшаць, пасаліць . Скатаць клёцкі велічынёй з грэцкі арэх.
Закінуць клёцкі ў кіпячую падсоленую ваду. Варыць 10-15 хвілін пасля таго як усплывуць.
На патэльні абсмажыць грудзінку, сала, цыбулю.
Гатовыя клёцкі шумоўкай выкласці на талерку.
Паліць засмажкай. Можна падаваць і са смятанай.
Смачна есці!
Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by