На Раство прынята гатаваць прысмакі. Напрыклад, печыва, пернікі і, вядома, штолены. Аднак калядны штолен павінен адпавядаць мінімальным стандартам, каб быць прызнаным сапраўдным штоленам. Таму яго дэвіз: чым багацей, тым лепш.
Нямецкі калядны штолен некалі быў проста хлебам, у які дзеля свята дадавалі разынкі і пэўныя спецыі. Не было ў ім ні малака, ні масла, толькі мука, вада і дрожджы, таму што пост! Сёння існуе шмат варыяцый гатавання штоленаў, з самым розным начыннем. Мы прапануем рэцэпт тварожнага штолена-штрудзеля з яблыкамі.
Тварожны пірог-рулет з яблыкамі па гусце нагадвае калядны штолен, а фарміруецца па тэхналогіі яблычнага штрудзеля. Ён гатуецца з вельмі здобнага, салодкага, насычанага сухафруктамі і цукатамі дражджавога цеста і сакавітага, духмянага яблычнага начыння, можна ўпрыгожыць глазурай, шакаладам або пасыпаць цукровай пудрай.
Інгрэдыенты для цеста:
- Тварог — 120 г
- Масла сметанковае (пакаёвай тэмпературы) — 80 г
- Яйка —1 шт
- Цукар — 100 г
- Дрожджы свежыя або сухія (разведзеныя вадой) — 20 г
- Мука пшанічная — 260 г
- Соль — 1/3 г л
- Разынкі — 60 г
- Цукаты — 80 г
- Вада — палову шклянкі кіпеню
- Соль — дробка
Смачны, як быццам торт. Рэцэпт маркоўнага кекса
Інгрэдыенты для начыння
- Яблыкі кісла-салодкія — 2-3 штукі
- Цукар — 20 г па гусце
- Масла сметанковае — 10 г
- Карыца молатая — 1/2 г л
Спосаб прыгатавання
Злучыце ў місцы тварог, размякчаны сметанковы алей, яйка, цукар і соль. Змяшайце відэльцам, можна выкарыстоўваць міксер.
Распусціце ў атрыманай сумесі свежыя дрожджы, або дадайце сухія (якія прыгатавалі загадзя). Калі выкарыстоўваць будзеце сухія дрожджы, неабходна іх заліць паловай шклянкай вады і падцяпліць у мікрахвалеўцы, да невялікай тэмпературы і дадаць пасля трохі цукру. Пакінуць на палову гадзіны. Замясіце дражджавое цеста, патроху падсыпаючы муку. Замес цеста сканчайце на стале. Цеста павінна атрымацца дастаткова мяккае, але да стала і рук не павінна прыліпаць.
Дражджавое тварожнае цеста накрыйце ручніком і пакіньце ў цёплым месцы на 30-40 хвілін.
У гэты час можна рабіць начынне. Для начыння падрыхтуйце яблыкі. Ачысціце іх ад лупіны і сердцавіны, і нарэжце дробным кубікам. На сметанковым алеі патушыце яблыкі з цукрам і карыцай да мяккасці.
Заліце разынкі кіпенем на пару хвілін, зліце ваду, і прамыйце сухафрукты пад вадой.
Разынкі і цукаты па чарзе ўмяшайце ў цеста.
Цеста раскачайце ў прастакутны пласт таўшчынёй 4-5 мм і памерам прыкладна 30х50 см.
Яблыкі перакладзеце на талерку і астудзіце. Затым выкладзіце яблычнае начынне ўздоўж доўгага краю пласта цеста. Згарніце рулетам.
Перакладзеце рулет з яблыкамі на бляху, швом уніз. Лепш заслаць бляху пергаментам, каб рулет можна было лёгка зняць пасля выпечкі, альбо пасыпаць муку на бляху.
Перад выпечкай пакіньце рулет з дражджавога цеста на 20-25 хвілін у цёплым месцы пастаяць для вытрымлівання нарыхтоўкі цеста.
Выпякайце тварожны пірог-рулет з дражджавога цеста ў духоўцы, загадзя разагрэтай да 180-200 градусаў, прыкладна 25-35 хвілін. Праз 25 хвілін можна правяраць гатоўнасць кулінарнай іголкай або калыпком.
Астылы тварожны рулет можна ўпрыгожыць: глазурай, бялковым крэмам, шакаладам, цукровай пудрай і сметанковым маслам, усё залежыць ад вашай фантазіі.
Смачна есці!
⚡️ Чытайце яшчэ нашы смачныя рэцэпты:
Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by