Сярод самых смачных танных дэсертаў відавочны фаварыт — аўсянае печыва. Яго смак і карысныя ўласцівасці знаёмыя многім з дзяцінства, ды і прыгатаваць ласунак магчыма самастойна на любой кухні.
Галоўным плюсам аўсянага печыва з'яўляецца яго карысны ўплыў на кішачнік. Выводзячы таксіны, нармалізуе і стабілізуе яго працу. Печыва з аўсянай мукі выдатна знішчае халестэрынавыя адклады на сценках сасудаў, за кошт утрымання ў ім іназітола. Таксама такі дэсерт, асабліва прыгатаваны ў хатніх умовах, карысны для людзей з цукровым дыябетам: паніжае ўзровень цукру ў крыві.
Блогер Святлана Карніцкая прапануе нам аўтарскі рэцэпт аўсянага печыва, якое атрымліваецца неверагодна смачным і простым у гатаванні. Начынне (ад ягад да шакаладу) можна выкарыстоўваць на ваш смак.
Інгрэдыенты для цеста
- Сметанковае масла — 70-100 г.
- Цукар — 70-100 г.
- Яйкі — 1 шт.
- Пшанічная мука — 4 ст.л. з горкай
- Аўсянка — 110 г.
- Разрыхляльнік – 1 ч. л.
- Соль - 1/4 ч. л.
Інгрэдыенты для начыння
- Грэцкія арэхі — 30 г.
- Курага — 45 г.
- Разынкі — 50 г.
- Журавіны (замарожаныя ці сушаныя) — 30 г.
Спосаб прыгатавання
Дадаем у талерку мяккае сметанковае масла (падагрэць можна ў духоўцы) і цукар.
Міксерам на сярэдняй хуткасці ўзбіваем да аднастайнасці.
Затым дадаем 1 яйка.
І зноў добра ўзбіваем міксерам.
Дадаем у нашу сумесь разрыхляльнік, соль і пшанічную муку.
Узбіваем, каб не засталося камякоў.
Паралельна мыем курагу і рэжам на дробныя кавалачкі. Разынкі заліваем кіпенем, прамываем некалькі разоў і здрабняем грэцкія арэхі на мяккай паверхні спецыяльным малатком.
Дадаем у цеста дробныя грэцкія арэхі і аўсянку. Змешваем лапаткай.
Аўтар падзяліла цеста на дзве часткі, каб зрабіць печыва з двума відамі начыння: разынкамі і замарожанымі журавінамі, а таксама курагой. Змешваем лапаткай аўсяную сумесь і начынне.
Бляху засцілаем пергаментам, выкладваем па адной сталовай лыжцы цеста і фарміруем печыва, кладзем на бляху і трохі прыціскаем, каб форма атрымалася плоская. Паміж печывам пакідайце адлегласць у 3-5 см. Падчас запякання яно павялічыцца ў памерах.
Запякайце прыкладна 13-18 хвілін пры тэмпературы 180°С у разагрэтай духоўцы.
Дастаньце печыва з духоўкі, пакіньце на 3-4 хвіліны астываць і толькі пасля зніміце з бляхі.
Смачна есці!
https://bel.24health.by/rodam-z-dzyacinstva-gatuem-shakaladnuyu-kaubasu/
Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by