Прынята лічыць, што лепшая прыправа да рыбы – гэта лімон. Сок цытруса сапраўды тонка адцяняе непаўторны смак рыбы, надае пікантную кіслінку. Але, як кажуць, не з лімонам адзіным смачная рыба. Не менш бездакорных смакавых спалучэнняў можна дамагчыся, заправіўшы рыбную страву гарчыцай.
Паспрабуйце прыгатаваць па нашым рэцэпце і пераканайцеся ў гэтым самі.
Рэцэпт рыбы запечанай у духоўцы
Спатрэбіцца:
- Філе дарада – 600 г (зрэшты, для гэтай стравы падыдуць і іншыя віды рыбы, напрыклад, гарбуша, палтус, сайда, пангасіус)
- Морква – 1 кг
- Сметанковае масла – 20 г
- Агароднінны булён – 200 мл
- Вяршкі – 125 г
- Гарчыца – 1 ст. л.
- Пучок пятрушкі
- Молаты чорны перац, соль
Спосаб прыгатавання:
Ачысціце моркву, нарэжце кружочкамі і абсмажце ў сметанковым алеі на працягу 5 хвілін. Затым пасаліце, паперчыце, дадайце агароднінны булён і, зменшыце агонь да мінімуму, тушыце пад вечкам яшчэ 5 хвілін.
За той час, што рыхтуецца морква, здрабніце пятрушку, змяшайце яе з вяршкамі і гарчыцай. Таксама злёгку пасаліце і паперчыце.
На дно формы, змазанай алеем, пакладзіце палову морквы і раўнамерна паліце зверху часткай гарчычнай падліўкі. Затым пакладзіце рыбнае філе, пасаліце, паперчыце. Накрыйце яго той морквай, што засталася, і паліце падліўкай.
Запякайце страву ў разагрэтай да 200⁰С духоўцы на працягу 15 хвілін.
Наша парада: асабліва сакавітай і духмянай рыба атрымліваецца, калі запекчы яе ў пергаменце або алюмініевай фользе.
Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by