Хатнія глазураваныя сыркі — ідэальная альтэрнатыва пакупному дэсерту. У іх пад тонкім пластом шакаладу схавана тварожнае начынне з какосавай стружкай і здробненымі арэхамі. Прыгатуйце натуральныя глазураваныя сыркі дома і пераканайцеся, наколькі гэта проста і смачна.
Пакрокавы рэцэпт глазураваных сыркоў прапануе блогер Святлана Карніцкая.
Інгрэдыенты
Для начыння
- Тварог — 400 гр.
- Сметанковае масла — 80 гр.
- Цукар — 65 гр.
- Банан — 1 шт.
- Варэнне — па смаку
Для глазуры
- Шакалад ( горкі альбо малочны) — 150 гр.
- Сметанковае масла — 40 гр.
Спосаб прыгатавання
Да тварагу дадайце мяккае сметанковае масла, можна крыху падагрэць яго ў мікрахвалеўцы ці дастаць загадзя, узбіць блэндарам да аднастайнай кансістэнцыі.
Дадайце цукар, можна дадаць ванільны, аўтар выкарыстоўвала звычайны. Узбіце блэндарам.
Дадаём банан, парэзаны кавалачкамі і таксама ўзбіваем блэндарам.
Наша начынне гатова.
Форму сырку можна зрабіць розную. Аўтар выкарыстоўвала 2 варыянты, каб паказаць, якія будуць сыркі. Калі больш прывабная квадратная форма, то выкарыстоўваем квадрацікі з фольгі памерам прыкладна 16 на 16 см. калі ў форме каўбаскі, вам больш падыдзе харчовая плёнка.
Лапаткай або лыжкай выкладваем парцыённа начынне, можна дадаць усё начынне ў пакет, адрэзаць носік і выціскаць яго як з кандытарскага шпрыца. У частку сыркоў аўтар вырашыла дадаць варэнне з парэчкі. Калі дадаем варэнне, зверху яго пакрываем белай тварожнай масай.
Затым скручваем сырок з двух бакоў як каўбаску ці цукерку ў харчовай плёнцы і фарміруем прастакутнік. У плёнцы сыркі хутчэй замярзаюць.
Кладзём сыркі ў маразілку, каб яны крышку застылі. Прыкладна гадзіны на дзве.
Палім шакалад на вадзяной лазні, дадаем сметанковае масла. Дастаём тварожныя сыркі з маразілкі. Затым нам трэба абмакнуць іх у шакаладную глазуру (рабіць гэта лепш у два этапы).
Уторкнуць у кожны сырок драўляную шпажку. Акунуць яго ў глазуру, дастаць і даць сцячы лішняму шакаладу, выкласці на паперу для выпечкі.
Дастаць шпажку і прыбраць у халадзільнік на некалькі гадзін (лепш — на ноч). Пасля спрабуйце сыркі на смак і атрымлівайце асалоду.
Смачна есці!
Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by