Макаронныя гнёзды з фаршам гатуюць па мностве розных рэцэптаў. Аўтар вырашыла прыгатаваць у духоўцы. Такая страва — незвычайная падача для людзей, якім падабаюцца макароны з катлетамі альбо з мясам.
Макароны ёсць рознай формы і памеру, аўтар выкарыстоўвала тонкія спаггеці, вы можаце выбраць менавіта такія, якія вам больш даспадобы. Форму для выпечкі можна выкарыстоўваць і керамічную, у ідэале трэба, каб яе борцікі былі вышэй за страву, якая будзе запякацца.
Рэцэпт духмянай стравы з фаршам у духоўцы прапануе блогер Святлана Карніцкая.
Інгрэдыенты
- Спагецці «гнёзда» — 8 шт.
- Фарш — 350-400 гр.
- Цыбуля — 2 шт.
- Морква — 1 шт.
- Сыр — 100 гр.
- Яйка — 1 шт.
- Таматавая паста — 3-4 ст. лыжкі
- Смятана — 4 ст. лыжкі
- Соль — па смаку
- Перац, папрыка — па смаку
- Раслінны алей для смажання — 2-3 ст. лыжкі
- Вада — 1,5-2 шклянкі
Спосаб прыгатавання
Падрыхтуйце неабходныя інгрэдыенты. Пастаўце кіпяціць ваду для макарон ў рондаль.
У гэты час нарэзаць кубікам адну цыбулю. У фарш дадаём соль, перац молаты, папрыку. Змешваем.
Калі закіпела вада, апускаем макароны ў падсолены кіпень. Вада павінна быць вышэй макарон не больш, чым на 2-3 см. Варым іх прыкладна 1-2 хвіліны, каб макароны не разварыліся цалкам.
Гэтага часу будзе дастаткова, каб гнёзды сталі больш мяккімі і падатлівымі для фаршыроўкі. Дастаём іх акуратна з вады і перакладаем у форму для запякання.
Да фаршу дадаем нарэзаную дробнымі кубікамі цыбулю, яйка. Добра змешваем.
Пакінутую цыбуліну нарараем кубікамі і моркву надзіраем на тарцы. Абсмажваем цыбулю ў раслінным алеі на патэльні. Затым праз пару хвілін дадаём моркву, і абсмажваем, змешваючы да мяккасці.
Дадаем да гародніны таматавую пасту і смятану і тушым усё разам яшчэ пару хвілін пад вечкам.
Тонкім струменьчыкам уліваем гарачую ваду (можна выкарыстоўваць ваду пакінутую пасля варэння макаронаў), дадаем па смаку соль, молаты перац, даводзім да кіпення і здымаем падліўку з агню.
Пераходзім да напаўнення гнёздаў. Злёгку рассоўваем сярэдзінку гнязда і напаўняем іх фаршам.
Зверху паліваем макароны з фаршам таматава-смятаннай падліўкай так, каб яна пакрыла страву.
Зрабіце на кожным гняздзе шапачку з цёртага сыра.
Накрываем форму фольгай і запякаем у духоўцы пры тэмпературы 180 градусаў каля 40-45 хвілін. За некалькі хвілін да гатоўнасці можна фольгу прыбраць, каб сыр зверху падрумяніўся.
Гнёзды з фаршам у духоўцы гатовыя.
Смачна есці!
Рэцэпты сакавітых катлет ад блогера. Падборка самых нечаканых інгрэдыентаў
Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by